Wedstrijdverslag Apollo 8 – Peelpush

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd naar Borne op het programma, tegen de nummer 3 van de competitie. Om revanch te nemen op de duidelijke cijfers van de thuiswedstrijd tegen Apollo 8 in Meijel, zouden we vol aan de bak moeten. Dit was in eerste instantie het plan, maar het opstarten begon helaas wat later. Direct aan het begin van de eerste set werd een gat geslagen door Apollo van 8 punten, vooral door servicedruk te zetten en onze pass te ontregelen. Ondanks wat mooie acties tussendoor met zelfs een blokje van onze ‘libero’ Anouk, die door onze krappe bezetting vandaag een ander kleur shirtje droeg, kregen we dit gat niet bijgewerkt. We verloren de eerste set met 25-17.

De dieseltjes van Peelpush hadden opnieuw moeite met de start van set 2, want ook hier werd tot 6-1 snel een voorsprong gebouwd door Apollo 8. Daar waar zij telkens een handje onder had zitten in de verdediging, lukte het bij ons net niet. Ook nu zaten er leuke rally’s bij waar we met vlagen ons niveau even wisten te halen, maar uiteindelijk was het Apollo 8 die de bal aan onze kant op de grond wist te krijgen. Via 16-9 werd de achterstand groter, en uiteindelijk verloren we ook deze set met ruime cijfers; 25-17.

Opdracht voor set 3 was helder: meteen scherp starten! Echter was het Apollo 8 die vanaf punt 1 weer de overmacht had, en dit met veel aanvalsgeweld en lef door wist te drukken gedurende de laatste set. Dit resulteerde in 25-12 voor Apollo 8 en een duidelijke 3-0 verliespartij voor ons. Veel tijd om hiervan te balen is er niet, want we spelen dinsdag 29 april alweer onze volgende (inhaal) wedstrijd thuis tegen Utrecht. Om 20:30 klinkt het eerste fluitsignaal in de Korref, we zien onze trouwe fans graag weer op de tribunes!