Revanche smaakt zoet tegen Donki Sjot!

Deze wedstrijd was onze kans om te laten zien wat we waard zijn in de topdivisie van 2024. Na een vernederende nederlaag eerder dit seizoen in Den Dungen, zijn we begonnen aan deze wedstrijd om de overwinning te pakken als revanche. En laat ik je zeggen dat dit zeker gelukt is!

In de aanloop naar de wedstrijd was er een mix van spanning maar ook vertrouwen. De herinnering aan onze vorige ontmoeting met Donki Sjot zorgde voor spanning. En de wetenschap dat we al 4 wedstrijden op rij, 3 punten wisten te pakken en ons niveau van volleyballen goed was, zorgde voor vertrouwen.

Vanaf het moment dat de eerste bal werd geserveerd, hadden wij de toon gezet. Onze services goed, aanvallen hard en onze verdediging zat er goed bij. Donki Sjot probeerde terug te vechten, maar we waren gewoon te sterk voor ze. Dit was tot dat de sprongservices van Joel Kling & Mees de Jager onze passlinie onder druk zetten. Het ging van 13-3 naar 15-15 in een paar rotaties. Gelukkig schrokken wij hier goed van en zorgden we dat we na deze reeksen weer een goed niveau konden neerzetten waardoor we de set wonnen met 25-17.

In de 2de set verliep de score ongeveer hetzelfde. Al snel kwamen we op een voorsprong van 10-2. Door deze voorsprong konden voor de rest van de set de punten afwisselen. Met nog een laatste goede servicereeks van Tijn konden we set binnenhalen met nogmaals een eindstand van 25-17.

Nu de 3de set aangebroken was wisten we dat Donki Sjot niet zomaar gras liet groeien over de 2 verloren sets, en dat het ook nog zomaar een wedstrijd met 5 sets kon worden. Met ongeveer de helft van de set punten afgewisseld te hebben stond het 11-11. Met nogmaals een reeks goede sprongservices van onze kant en een sterk blok stond het al gauw 15-11 waardoor er een time-out aangevraagd werd door de kant uit Den Dungen. Na de time-out konden we deze voorsprong nog net iets meer uitbreiden tot 20-13 waardoor de 3 punten binnen handbereik lagen. En dat terwijl wij onze beste troef nog maar een keer hadden laten zien in de 2de set. Na 2 services van Jip en een goede side-out gespeeld te hebben kwam onze troef er toch nog eens ingewisseld voor Rick. Deze troef genaamd Bram Griefah wist nog 2 keer goed te serveren om de wedstrijd af te sluiten met een mooie ace die kort binnen de 3 meter viel. Dus deze laatste set van de wedstrijd was gek genoeg nogmaals afgesloten met 25-17.

Komende week spelen we weer een spannende wedstrijd tegen Spaarnestad. Wij hopen natuurlijk dat we ons niveau hoog kunnen houden zodat wij een mooi groen bolletje bij ons plekje in het klassement kunnen verkrijgen. En misschien wel als 2de in de lijst? Wens ons succes in Haarlem en we hopen je weer te zien over 2 weken in Meijel in de derby tegen Taurus die toch ook weer voor spektakel kan zorgen.