Peelpush mist de volgende bekerronde

Zaterdag 26 oktober werden in onze eigen Körref de bekerwedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de Nationale beker. De bezoekers die dag waren competitiegenoot Webton Hengelo en Numidia/VC Limac uit Linne. De ploeg uit Hengelo was bekend bij ons, maar van Limac wisten we alleen dat ze Nico Freriks opgetrommeld hebben om hen dit jaar naar het kampioenschap te loodsen in de Tweede Divisie.

De eerste wedstrijd tegen Hengelo begon helaas niet zoals gehoopt. De servedruk van Webton was erg groot, waardoor het spelletje aan Meijelse zijde voorspelbaar werd. Op die manier kon het blok van de mannen uit Hengelo een muur vormen waar de Meijelnaren toch enige moeite mee hadden. Pas in set 3 kwam er een opleving, want na een achterstand die op de service van Koen ingehaald werd, haalde Peelpush de derde set binnen. Helaas was deze opleving van korte duur en drukte Webton door in set 4, waardoor zij deze, en hiermee ook de wedstrijd, binnen haalden. Dan maar de wedstrijd tussen Webton en Limac afwachten.

In die wedstrijd werd het gauw duidelijk van wie de club uit Linne het moest hebben, want Webton kwam maar niet onder de servedruk van Nico Freriks uit. Daaropvolgend zakte de servedruk van de mannen uit Hengelo weg, waardoor Limac deze wedstrijd naar zich toe kon trekken. Een beslissing zou dus vallen in de laatste wedstrijd van de dag.

Tijdens die laatste wedstrijd begon Peelpush goed. Limac leunde op dat moment op hun hoge blok (toch handig zo’n ballenwipper van 2.02 m) en wederom op hun ervaren rot Freriks, maar in de eerste twee sets bleef Peelpush aan de goede kant van de score. Pas aan het eind van set 3 werd het voor het eerst deze wedstrijd echt spannend. Limac kwam op een 21-24 voorsprong, maar verzuimde in eerste instantie om dit door te drukken. Helaas voor Peelpush lukte ze dit in tweede instantie wel, en ging set 3 naar de mannen uit Linne. Precies hetzelfde verloop had ook set 4, waarin Peelpush zich weer op gelijke hoogte knokte na een spannende slotfase. Toch trok Limac weer aan het langste eind en plaatste zich (erg knap) voor de derde ronde van de beker. Set 5 was een formaliteit, maar werd uiteindelijk nog gewonnen door de Meijelnaren. Volgens het prachtige wedstrijdverslag van Limac was dit een cadeautje, dus bedanken we hen daar voor!

Na het bekertoernooi ging de avond nog verder met ons jaarlijkse Oktoberfest, waarvoor wij wederom Limac en alle andere aanwezigen willen bedanken! We hopen dat de katers mild waren de volgende dag. We feliciteren Limac met hun plaatsing voor de volgende ronde en wensen ze veel succes met hun race naar de Eredivisie!