Peelpush kan goede start geen vervolg geven

Na de winst van dames 1 op het Talent Team Papendal mochten de heren aantreden tegen de (op dat moment) nummer 4 van de ranglijst; Reflex uit Kampen. Een aantal jaren geleden is een groot deel van dit team in Meijel kampioen geworden, maar werd de wedstrijd uiteindelijk nog gewonnen door Peelpush. Een paar jaar verder en deze twee teams staan wederom tegenover elkaar! We wisten dat deze ploeg een degelijk en mooi spelletje kan spelen met o.a. een flinke servicedruk en een sterk aanvalsspel, dus besloten we op volle toeren te starten.

In set 1 lukte dit aardig. Peelpush kon Reflex constant bijbenen en de stand bleef bijna de gehele set gelijk op gaan. Aan het eind kwam Rick aan serve, die uiteindelijk een erg belangrijk aandeel bleek te hebben! Na een aantal mooie punten waaronder een ace mocht Peelpush de eerste set met 25-23 op hun naam schrijven. Op naar de tweede!

Het was duidelijk dat Reflex een tandje bij schakelde, want Peelpush liep geleidelijk tegen een achterstand van een aantal punten op. Toch bleven de jonge mannen met vlagen goed spel vertonen, maar helaas was dit niet genoeg om de Kampenaren van setwinst te kunnen houden. met 17-25 werd de stand gelijk getrokken.

Om er voor te zorgen dat dit niet uit liep in het zelfde resultaat als vorige week tegen Keistad (1-0 voor en 1-3 verlies) was het zaak dat er weer met volle druk geserveerd en aangevallen werd. Dit leek in eerste instantie redelijk goed te werken, want echt groot werd de afstand tussen beide teams niet. Aan het eind van de set was Reflex helaas een stukje slagvaardiger en haalde ook set 3 binnen met 20-25.

Dan maar voor de verlenging! Set 4 was een erg wisselvallige set. De Meijelse mannen lieten Reflex geregeld weg lopen, maar trokken zich dan direct weer op. Dit zorgde voor een apart scoreverloop, want op 18-18 was de stand nog in mooi evenwicht. Helaas kwam Peelpush niet meer uit de rotatie, mede door een prima blok aan Kampense zijde. De 4e set ging dan ook met 18-25 verloren.

Op zich is een 1-3 verlies niets om je voor te schamen als je kijkt naar de tegenstander die vorig jaar tweede is geworden, maar het is natuurlijk wel jammer dat die ene set geen puntje op levert in de Topdivisie. Komende week treden we wederom in eigen huis aan, dit keer voor de Nationale beker! Om 15:00 uur starten we met een wedstrijd tegen competitiegenoot Webton Hengelo en om 19:00 uur spelen we de tweede pot tegen Tweededivisionist Numidia/VC Limac uit Linne. Wij zijn in ieder geval benieuwd! Wat in ieder geval vast staat is het Oktoberfest wat na deze wedstrijden plaats zal vinden in ons Rabo Sportcafé. Dus neem je lederhosen en dirndl’s mee dames en heren, laat je pullen vullen en geniet van wat mooie Deutsche schlagers!