Eerste overwinning voor Dames 1 in de Eredivisie!

Na het nipte verlies van afgelopen woensdag in de derby tegen Fast, (maar daarentegen wel ons eerste punt in de eredivisie), mochten we er donderdag op de training alweer tegen aan. Het Talent Team zou onze volgende tegenstander worden. Aan de video’s die we kregen doorgestuurd konden we geen touw vastknopen. Het Talent Team had een goede en een minder goede wedstrijd gespeeld. Wij zouden vanaf het begin een scherpe wedstrijd moeten gaan spelen om de volgende punten in de eredivisie binnen te slepen, want ja zeg nou eerlijk een punt smaakt natuurlijk naar meer.

In de eerste set ging het erg gelijk op tot 14-14. Door een Mooie tikbal van Manouk vlak achter het blok vervolgd door een block out geslagen bal van Claire en een tikbal van Lotte in de vijver konden we een voorsprong nemen die we gedurende de set niet meer uit handen hebben gegeven. De eerste set was met 25-18 voor ons!

De afgelopen twee wedstrijden tegen Sliedrecht en Fast hebben we al eerder laten zien dat we goed uit de startblokken kunnen komen maar vervolgens de tweede set het niveau van de eerste niet konden halen. Dit zou niet nog een keer gebeuren, iedereen was er op gebrand om ook de tweede set binnen te slepen.

De tweede set maakte we in begin al een voorsprong, alles lukte tot het noodlot toe sloeg. Laura Bock#7 die een goede pot stond te spelen ging door haar enkel. Nadat het spel vijf minuten had stilgelegen kreeg Jody de taak om de positie van Laura over te nemen. Belangrijk was om het spelniveau ook hierna op het goede niveau te houden, even werd het nog spannend maar we konden de set met 25-21 naar ons toe trekken. Dat betekende het tweede punt in de eredivisie!

Na de 2-0 voorsprong werden we er opnieuw aan herinnerd dat we scherp moesten blijven en serve druk moesten houden, hier had het Talent Team namelijk moeite mee. In de derde set stonden we telkens ongeveer twee punten voor. Door een paar goede serves van Suzanne en Emma konden we weer uitlopen. De derde set wonnen we met 25-20. Dat betekent onze eerste 3-0 overwinning en dat wel in onze eigen goed gevulde Körref!! De shot glaasjes werden weer tevoorschijn gehaald en er kon luidkeels getokt worden.

Helaas kregen we al snel een appje van Laura dat er een kleine breuk in haar enkel zat en hiervoor gips kreeg. Laura wij wensen je heel veel beterschap en hopen je snel weer te zien vlammen!

Aankomende zaterdag zullen wij de uitwedstrijd tegen Eurosped spelen in Vroomshoop, wij kunnen jullie support goed gebruiken! Dus neem al jullie toeters en bellen mee!

Zaterdag 20:00 zal het eerste fluitsignaal klinken in Vroomshoop!