Derby eindigt in nipt verlies voor Dames 1

Een doordeweekse dag; tijd voor dé derby van Limburg: Peelpush vs FAST. Vanuit allerlei hoeken van het land verzamelden we woensdag om half 6 in de Pica Mare in Gennep. Na onze standaard ritueeltjes, een goeie peptalk en natuurlijk een uitgebreide warming-up waren wij volledig klaar om te gaan knallen.

Klaar waren we inderdaad; in de eerste set gingen we als een speer. Meteen namen we het heft in handen en vooral serverend hadden we FAST goed onder druk. De eerste set ging dan ook met een zeer overtuigende 14-25 naar de dames uit Meijel (in hun flitsende nieuwe uit-tenues). Na deze lekkere eerste set kregen we echter wel op het hart gedrukt dat we scherp moesten blijven en het niveau op moesten krikken omdat er wat slordigheidjes doorschemerden.

Vanaf set 2 keerde het tij; wij begonnen erg veel persoonlijke fouten te maken, hadden miscommunicaties en had FAST ons onder druk in plaats van andersom. Gedurende 2 sets lang hebben we hard gewerkt en bleef de moed er wel in maar lukte het ons niet om de rollen weer om te draaien. Deze 2 sets gingen dan ook verloren met 25-20 en 25-16. Tijd om de knop om te zetten en te zorgen dat we in ieder geval met 1 punt terug naar Meijel kunnen.

In set 4 begonnen we weer met een achterstand, gelukkig wisten we door middel van een sterke serviceserie bij te komen. Het ging daarna lang gelijk op en vervolgens waren wij de ploeg die aan het langste eind trok; 22-25 in de 4e set. Het eerste punt in de eredivisie was binnen!

Nu de allesbeslissende 5e set. Een zenuwstollende strijd werd het; over en weer werden er punten gescoord en op matchpoint tegen wist Lotte ons te redden met een prachtige serviceserie. Helaas mocht dit niet baten en konden we ondanks een matchpunt vóór, de set niet verzilveren en trok FAST de set binnen met 17-15… erg zuur, heel erg zuur. Mooie pieken hebben we laten zien in deze wedstrijd, maar daarentegen ook teveel zwakke fases. Tijd om hier weer volle bak op te trainen en de volgende wedstrijd weer met positieve energie te verschijnen!

Die volgende wedstrijd is weer in Meijel, en wel op Super Sunday, aankomende 20 oktober!! We spelen zondag tegen het Talentteam om 15:00. Kom ons naar de overwinning schreeuwen, tot dan!!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien