Keistad neemt de punten mee uit Meijel.

Het was een weerzien tussen twee teams die elkaar vaak troffen in zowel competities als in oefenprogramma’s afgelopen zondag in de Körref. AVV/Keistad uit Amersfoort kwam op bezoek, en dat nog wel op een Super Sunday! Na de wedstrijd van dames 1, die zich kranig verweerden tegen landskampioen Sliedrecht Sport (applausje voor jullie dames!), werd het net verhoogd en begonnen we aan de warming-up. Keistad was ondertussen nog in geen velden of wegen te bekennen, dus wij gingen er van uit dat ze dachten dat we in de oude hal speelden omdat ze daar ook vaak hun oefenwedstrijden hier hebben gespeeld. Toch vonden ze hun weg naar de goede kant van de sporthal en na het inslaan en serveren kon de wedstrijd eindelijk van start gaan.

Set 1 begon eigenlijk precies zoals menigeen had verwacht (en had kunnen verwachten). De twee teams deden niet veel voor elkaar onder en de score ging gelijk op. Zowel Keistad als Peelpush waren aanvallend effectief, haalden veel ballen van de grond en speelden een leuk spelletje. Helaas werden er tegelijkertijd een aantal servicefouten gemaakt door beide teams, maar toch bleef de stand in evenwicht. Pas op het eind was het dan toch de diagonaal van Keistad, inclusief mooie sokken (waar halen ze die toch vandaan joh), die de bal het net in vuurde. 1-0 voor Peelpush met 25-23!

Natuurlijk bleef Keistad een taaie ploeg en ook al wonnen we set één, nog steeds zouden we tot het gaatje moeten gaan om één of meerdere punten thuis te houden. Dit werd ook al snel duidelijk in de tweede set. Keistad begon beter te serveren, en bleef de ballen van de grond halen. Dit zakte helaas bij ons wat weg, wat resulteerde in een achterstand van zo’n 5 punten. Iedere volleyballer weet dat deze achterstand niet onoverbrugbaar is, maar dat het wel een pittige opgave kan zijn. En zo geschiedde. Keistad bleef een degelijk spelletje tonen, en haalde hiermee de tweede set binnen.

Eigenlijk hadden set 3 en 4 eenzelfde spelverloop. Op het moment dat we dichterbij de Amersfoorters kwamen, slopen er toch weer een aantal foutjes in. Keistad liep weer uit, waarop wij de achtervolging in zetten. Behalve het feit dat Koen aan de buitenkanten de spelers van Keistad nog een aantal keren bijna door midden sloeg, kon Peelpush niet meer aanhaken en bleven we met lege handen zitten.

Het was van tevoren bekend dat Keistad een goede start en een degelijk, op elkaar ingespeeld team had. We kunnen niets anders doen dan dit te respecteren. Een lichtpunt is wel dat er een beter spel vertoond werd dan vorige week in Hengelo! Iets waar we op kunnen voortborduren. Aankomende week staat de pittige wedstrijd tegen de gezellige Kampenaren op het programma! Reflex zal zondag 20 oktober afreizen naar Meijel. Wij zijn gewaarschuwd door hun goede prestaties, maar gaan hard trainen deze week om aanstaande zondag de jacht naar bonuspunten te openen. Tot dan!

één voor allen, allen voor één!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien