Peelpush D2 laat spierballen zien in St. Anthonis

Vandaag stond voor sommigen een bijna-thuiswedstrijd op de planning, SOMAS Activia was namelijk de tegenstander. Na de 3-2 overwinning van de vorige keer en een vrij weekend ertussendoor, kon de wedstrijd beginnen.

De eerste set heeft Peelpush het lastig met de meiden uit Sint Anthonis, die aan het begin van de set uitlopen naar een voorsprong van 11-7. De ruimte achterin bij Activia wordt door Eefke goed gezien; met een mooie doortikbal zorgt ze voor een stand van 13-8 voor Activia. De voorsprong wordt door de tegenstander vastgehouden, en zo winnen zij de eerste set met 25-15.

In het begin van de tweede set starten de Meijelse veel beter en pakken door een heerlijk muurtje, gebouwd door Renske, een voorsprong van 3-6. Met 2 servicepunten van Lette en een blok van Mirna pakt Peelpush een heel erg comfortabele voorsprong van 12-18. Die voorsprong geven ze niet meer weg; Sanne slaat met een mooie klap de 2e set met 18-25 binnen.

In de derde set is het stuivertje wisselen. Peelpush kijkt tegen een kleine achterstand aan, maar weet zich goed terug te knokken tot een stand van 22-21. Een ace van Sanne zorgt ervoor dat de stand 23-22 is, wel nog in het voordeel van de meiden uit Sint Anthonis, maar het is Peelpush dat als eerste een setpoint krijgt. Die wordt nog niet benut, waardoor het spannend blijft. Uiteindelijk weten we een setpoint van Activia weg te poetsen en slepen we de derde set eruit, Renske is attent aan het net en zorgt voor de winst in de derde set. Hij gaat met 25-27 naar Peelpush.

De meiden uit Meijel willen van de vierde set de laatste maken. Een mooi blok van Pim zorgt voor een lekker begin van de set. Met een voorsprong van 11-16, die tot stand komt door een goede pass van Lieke, een mooie set van Sil en een knaller van Pim, gaat Peelpush als eerste de big points in. Peelpush weet het nog heel spannend te maken door de tegenstander terug te laten komen tot 24-24, maar dankzij Isa, die een mooie pass aflevert en daarna de kans krijgt om de wedstrijd te beslissen en dat ook doet, winnen we de vierde set met 24-26 en zo ook de wedstrijd!!

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 18:00 zullen we het opnemen tegen Meerkerk. We hopen jullie dan te zien. #VAMOS