Peelpush D2 laat het liggen in Dordrecht

Na het verlies van vorige week in Roosendaal, stond deze week weer een uitwedstrijd in en tegen Dordrecht op het programma. Na wederom een cadeautje voor beide scheidsrechters, kon de wedstrijd starten.

In de eerste set keken de meiden uit Meijel al vrij snel tegen een achterstand van 4-0 aan, wat het beeld van de eerste set goed zou weten te omschrijven. Peelpush heeft het enorm lastig met de ballen op de grond te krijgen, in tegenstelling tot de meiden van Next Volley Dordrecht. De verhoudingen in deze set worden pijnlijk duidelijk, Dordrecht wint de eerste set met 25-9.

Dat het anders moest in de 2e set was duidelijk. Het begin van de tweede set ging redelijk gelijk op, Peelpush weet tot 5-5 mee te komen, maar weer loopt Dordrecht snel weg en weet het team uit Meijel niet meer aan te haken. Af en toe wisten ze een paar puntjes mee te sprokkelen, maar weer was Dordrecht te sterk. Ook de tweede set gaat met 25-13 naar Dordrecht.

Een 5e set was het doel, deze set moest gewonnen worden om daar nog kans op te maken. Een veel sterker begin zorgt voor een voorsprong van 11-16 voor de meiden uit Meijel. Na een lekkere aanval van Pim, waar een mooie pass van Renske en een goeie set van Sil aan vooraf gaat, worden zelfs de reclameborden langs de kant gebruikt om geluid te maken om het team naar de overwinning in de derde set te schreeuwen. 21-24, setpoint voor Peelpush. Pim mag serveren, en beslist de set met een ace, we winnen de 3e set met 21-25!

De vierde set is spannend en gaat lang gelijk op tot 10-10. Dordrecht loopt uit naar 15-10, maar Peelpush weet zich knap te knokken tot een stand van 17-16, maar weer weet Dordrecht het eerst in de big points te komen. Na een lange rally scoort Dordrecht het 24e punt van de set, en komen daardoor op matchpoint. We weten nog een paar punten te scoren, maar het is het team uit Dordrecht wat de 4e set met 25-21, en daarmee de wedstrijd, wint.

Opladen voor de volgende wedstrijd, dit keer mogen we in de Körref laten zien wat we kunnen tegen Rijswijk, hopelijk zien we jullie dan. #VAMOS