Heren 1 wint met 3-0 van VCN!

Ja ja mensen, zaterdag mochten we weer spelen in ons prachtige kasteel de Körref.

Dit keer hebben we mogen strijden tegen de mannen uit Capelle a/d IJssel, namelijk VCN.

Het was nogal hectisch voor het inspelen aangezien we zaterdag onze teamfoto mochten laten maken vlak voor de wedstrijd. Gelukkig kunnen jullie nu wel even onze knappe koppen bewonderen op de website, waarvoor dank Wim!

De eerste set werd gestart met Rikus als spelverdeler, Brent op de dia, Jorne en Rick op de midden, Tijn en Jip op de passer loper en Ruud als libero. We begonnen wat moeizaam maar na een mooie reeks van onze Tijn, die zijn sprong serverende tornado’s naar binnen werkte, konden we de voorsprong creëren. Daar waar we vorige week geëindigd zijn gingen we deze week verder. We maakte weinig fouten in de servicepass en in de verdediging, maar ook onze knappe middens hadden een mooie muur gemetseld boven het net. Brent kon zijn mooie ballen die hij op de tedere vingertjes van de tegenstanders sloeg goed afwisselen met ballen die hij mooi langs de block peerde en binnen de kortste keren hadden we de set al

binnen gesleept (25-15) en stond het 1-0!

Set twee was niet veel anders dan de eerste. Wij bleven weinig fouten maken. Jip en Tijn konden samen goed de punten bij elkaar sprokkelen door harde maar ook slimme punten te scoren. Verder waren Rikus en Bram, maar ook Jip en Tijn er niet vies van om een mooie pipe bal in het spel te brengen. Halverwege de set kwam er een spelerswissel waarbij een debuut gemaakt werd. Mees kwam er voor Rick in bij de serve en na een mooi block heeft hij toch maar even laten zien wat Limburgse strijdlust kan brengen. De set werd al weer gauw naar onze kant gesleept met dikke cijfers (25-16).

De derde set liep ons wat moeilijker af, na een mooie service reeks van de tegenstander en wat onzorgvuldigen aan onze kant ging het gelijk op. Nadat Rikus zich aan het einde van de set zelf wilde inwisselen, maar dit niet de bedoeling was (je moet ergens speeltijd vanaf halen hè) werd er nog even een gele kaart uitgedeeld voor het ophouden van het spel. Gelukkig deerde dit ons niet en werd uiteindelijk de 3e set alsnog gewonnen met 25-23.

Na afloop mochten we onze overwinning vieren bij ons eigen Peelpush Oktoberfest, waar we onze prachtige punten hebben mogen inzegenen met heel wat bier en schlager muziek. Uiteindelijk hebben we onze wedstrijddag dus perfect afgesloten tot in de late nachtuurtjes waarna het weer tijd was om naar huis te gaan. Komende week mogen we bekeren tegen Pegasus en Polaris in onze eigen Körref! Komt dat zien, komt dat zien..