Heren 1 weet zich met volle overtuiging te herpakken tegen Spaarnestad!

Disclaimer vooraf: tijdens deze wedstrijd trok niemand van Spaarnestad bewust zijn veters los.

Na de nederlaag van vorige week waren de mannen van Heren 1 gebrand om er weer met de overwinning vandoor te gaan. Dit keer tegen de mannen van Spaarnestad uit Haarlem. Dit was een wedstrijd tussen de nummer 4 en nummer 5 uit de topdivisie en het beloofde daarmee een spannende wedstrijd te worden.

Dat leek het in de eerste set echter niet te worden, nadat Spaarnestad meteen met een flinke servedruk een voorsprong nam op Heren 1. De mannen van Peelpush stonden al snel 4-8 achter, waardoor Johan extra aanzette om zijn mannen scherp in het veld te laten staan. Peelpush, met Grabert, Van de Grift (2x), Timmermans, Oomen, Schurkens en Arts in het veld, wist dit beetje bij beetje bij te trekken tot 17-17, maar dit mocht niet baten, want met een goede servereeks van Spaarne namen zij de eerste set mee naar de kant: 21-25.

Dezelfde zeven spelers gingen verder in het veld in set 2 en nu was het Peelpush dat meteen een vliegende start maakte. Met 8-2 namen we een royale voorsprong mede door veel servedruk op de libero in het mooie groene shirtje. Er werd nog ergens een gele kaart uitgedeeld, maar niemand van het team wist nou eigenlijk voor wie langs de kant deze was of waarom deze werd uitgedeeld, maar ja. Tegen het eind werd Arts voor Kerstjens gewisseld en werd de set gewonnen met 25-19.

De derde en vierde set waren mooi in het verlengde van de tweede set. Met een steeds betere service, mooie variaties in de aanval, een middelvinger richting het publiek (van de man in het groen) en een goed lopende middenas, werden deze twee sets (25-15, 25-19) en daarmee ook de wedstrijd met 3-1 gewonnen en neemt Peelpush (18 punten) de vierde plek weer over van Spaarne (16). Daarmee behouden we ook de aansluiting met de top 3: Sliedrecht (22), Zaanstad (19) en Utrecht (19).

Volgende week ligt de competitie een weekje stil want dan staat de derde ronde van de nationale beker op het programma. We mogen hiervoor om 16:30 tegen Sudosa Desto in Assen aantreden. Zij staan momenteel derde met ook 18 punten in de topdivisie A. Mocht je niks te doen hebben en ons willen supporten, laat het graag weten, dan kunnen we kijken of je met iemand mee kan rijden 😉. Ga je niet mee? 16 December mogen wij voor het laatst dit jaar thuis aantreden.