Dames 1 neemt 1 punt mee uit Sliedrecht

Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma. Na twee verloren wedstrijden waren we gebrand om punten te pakken. We startte dan ook met goede energie en vechtlust aan de wedstrijd. We haalde veel ballen van de vloer en er werden mooie punten gescoord. Via 12-12 liepen we uit naar een voorsprong van 14-20. Helaas kregen we toen een serve serie tegen en kwam Sliedrecht terug naar 23-21. Vanaf deze score ging het gelijk op. Na een aantal spannende punten werkte we het eerste setpoint van Sliedrecht weg, 25-24, en wonnen we zelf de eerste set met 25-27.

In de tweede en derde set was de Sliedrecht sterker. In set 2 maken we veel eigen fouten en via een stand van 13-6 en 18-11 kwamen we nog tot 14 punten. Set 3 ging ook naar Sliedrecht. We kwamen al snel op een 8-0 achterstand te staan. Via 15-3 en 19-7 maken we nog wat puntjes op een rij maar ging de set met 25-15 naar Sliedrecht. De pass lag goed maar het lukte ons niet om de ballen bij de tegenstander op de vloer te krijgen.

In de vierde set bleven we goed bij. Na een 4-0 achterstand trokken we de stand steeds dichter bij elkaar. Na een paar harde serves en een goede verdedigende actie van Loes, een mooie middenbal en een killblock van Nina komt de stand op 8-8. We zetten deze lijn door. De powertip van Heleen valt mooi in het centrum, Wies scoort een pipe en we staan voor met 13-15. Na nog wat mooie ballen van Heleen, gezamenlijk fel spel, winnen we via 18-22 de set met 19-25.

Ook in de vijfde set blijven we goed bij maar komen we niet op voorsprong. We hadden een achterstand van 6-3 en 9-6. Na een mooie omloopbal van Loes vechten we ons terug en staat het 10-9. Helaas slaan we daarna een paar ballen in het net en krijgen we een serve om de oren. We verliezen de set met 15-10.

We winnen twee sets en nemen dus 1 punt mee terug naar Meijel. Volgend week spelen we maar liefst twee keer. Op donderdag staat de thuiswedstrijd tegen Voltena gepland en op zaterdag spelen we in Utrecht. Op naar een mooie nieuwe week.