D2 laat koploper VCN3 flink zweten

Na een weekje rust stond er voor Peelpush weer een wedstrijd op het programma. Niet zomaar eentje, want koploper VCN3 kwam op bezoek.

De eerste set weet Peelpush mee te komen en ook haar punten te scoren. Dankzij een mooie klap van Renske blijven we bij, het staat 4-6. Het gat blijft lang 2 punten. Op een stand van 15-18 is het Renske die er wederom een harde bal inslaat, waardoor het gat weer iets kleiner wordt. We weten veerkracht te tonen en draaien de achterstand om naar een voorsprong. Een goeie reflex van Lieke, waarna ze zelf ook het punt scoort, zorgt ervoor dat we op setpoint komen. Helaas weet VCN het gat te dichten en wint het de eerste set met 24-26.

Set 2 gaat wederom gelijk op. Dankzij een cadeautje aan de kant van het team uit Capelle blijft het gat 2 punten in hun voordeel. VCN loopt uit naar een voorsprong van 14-20. Fenne zit er goed bij aan het net, wat zorgt voor een stand van 15-20. De tegenstander is deze set duidelijk sterker en trekt ook de 2e set met 18-25 naar zich toe.

De derde set wordt door VCN scherp gestart. Ze pakken meteen een ruime voorsprong van 8-14. Een tikbal door het midden van Lette zorgt voor een puntje voor Peelpush. Dankzij een mooie inhaalslag en een hardwerkend team, weten we onszelf te belonen. Een hele lange rally waarin Lieke en Yannah de ballen van de grond houden, Sil het spel mooi verdeelt, Pim en Lette de blokkering goed hebben staan, wordt gewonnen door de laatste klap van Sanne, die het punt binnen slaat. 21-19 voor Peelpush. Op setpoint is het Yannah die via de handen scoort. Hard werken wordt beloond, we winnen de 3e set met 25-21.

In de vierde set is het VCN dat zich goed weet te herpakken van het verlies in set 3. We weten de ballen moeilijker op de vloer te krijgen. Pim scoort nog een mooi punt, wat zorgt voor een stand van 13-20. Op een stand van 14-24 weten we nog een paar punten te scoren, maar het is het team uit Capelle dat de set wint met 18-25.

De wedstrijd wordt door een goed spelend Peelpush helaas verloren. Dankzij hard werken een puntje weten te pakken. Volgende week staat er weer een spannend wedstrijd op het programma; we nemen het in IJsselstein op tegen de nummer 2. #VAMOS