Belangrijke zege voor Dames 1 in degradatiepoule

Met volgeladen busje en auto’s vertrokken we met volle sterkte naar Apeldoorn. Met extra versterking van Petri en Ilvy konden we aan deze belangrijke wedstrijd beginnen. De start van de degradatiepoule. Wij hebben 1 startpunt meegekregen en Alterno 0, omdat ze laatste zijn geëindigd in de eerste competitiehelft. Dus vandaag kon er al een goed verschil worden gemaakt.

De eerste set begon erg gelijk op. Wij kregen veel kansen in de realy, maar we konden de punten helaas nog niet maken. De set bleef daarom gelijk op gaan en vanaf een stand van 15-15 konden we pas uitlopen. We benutten eindelijk onze kansen en kwamen op een voorspong door goede service en goede aanvallen. De eerste set werd gewonnen met 25-19.

Set 2 zullen we maar snel vergeten. We haalde hier maar liefst 9 punten.

We gingen ons maar snel klaarmaken voor de derde set. Ook deze set begon weer gelijk op. Echter stond Alterno telkens voor met 1 of 2 punten. We liepen zelf een beetje achter de feiten aan door onder andere een serie fouten servicen. Na een paar goed verdedigde ballen konden we ons weer herpakken. Later in de set konden we de achterstand omzetten in een voorsprong. We kregen kansen en die pakte we! Deze set werd gewonnen met 25-23.

De 4e set was een belangrijke. Hier konden we de wedstrijd mee winnen. Dit was een goede set. We hebben netjes gespeeld en bleven de gehele set op een voorsprong tussen de 3 en 5 punten staan. Op het eind maakte we het nog even spannend door wat puntjes af te geven. Slechte pass, serve in het net en miscommunicatie. Alterno kon hierdoor wat dichter bijkomen maar via een 24-19 maakte we het toch af op een stand van 25-22.

En hiermee was de wedstrijd in de pocket! 3 punten mee naar huis voor Peelpush. Na afloop konden we dan weer tokken onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Emma was vandaag namelijk jarig en had iets lekkers voor ons meegenomen. Gefeliciteerd! Volgende week hebben we een weekend rust en speelt Alterno tegen Set-up.

15 maart spelen we om 15.00 uur in onze eigen Korref tegen Set-up’65. Komen jullie ons dan weer aanmoedigen? Ons heren 1 speel na ons om 18.00 uur, dus blijf gerust hangen, want de mannen kunnen ook nog wel wat support gebruiken! Tot dan!