Peelpush D2 blikt terug op een raar maar mooi jaar / 2021-2022

Het zit erop. De laatste wedstrijd is gespeeld. De laatste keer met deze selectie. En ook het laatste wedstrijdverslag is geschreven. Het was een raar maar mooi seizoen dat vraagt om een terugblik (die chocolade schept verplichtingen J). Het wordt een terugblik in cijfers (analyse als dat lekkerder bekt) en weetjes.

Peelpush Dames 2 is het seizoen met een ruime selectie (10 meiden) van start gegaan. Echter, van de 20 gespeelde wedstrijden zijn er maar 4 met een complete en fitte selectie gespeeld. Zo is Lieke er een aantal weken uit geweest na een botsing met de tribune (mooie redding wel !), heeft Renske maar weinig kunnen spelen i.v.m. haar schouder die dwars lag, heeft Paula een paar wedstrijden langs de kant toe moeten zien met een knieblessure en zijn er zaterdagen geweest dat griep/corona roet in het eten gooide. Daarnaast hebben Paula, Wies en Loes regelmatig de personele problemen bij Dames 1 mee helpen oplossen en heeft Wies de eer van Oranje <17 verdedigd tijdens het EK kwalificatie toernooi. Daarentegen hebben wel Fenne, Isa en Suus van Dames 3 als vervangsters hun debuut kunnen maken in de 1e Divisie ! Van de 22 wedstrijden zijn er 7 verzet i.v.m. de lock-down of Corona besmettingen bij de tegenstander en uiteindelijk slechts 2 niet meer gespeeld.

Met deze club meiden zijn er vele kilometers afgelegd de afgelopen maanden (1.123 km enkele reis vanaf de Körref om precies te zijn) maar dat heeft ook wel e.e.a. opgeleverd, een paar wist U datjes:

 • er is 8 keer gewonnen in een uitwedstrijd, dus 8 keer tokken in het hol van de leeuw !
 • in Dordrecht is het team van Jokers H1 fan geworden van onze dames
 • nadat de wedstrijd daar met meer dan een uur vertraging was begonnen (om half negen op zaterdagavond, zucht…)
 • maar de overwinning met een polonaise en Rowen Hèze in de kantine aldaar gevierd is
 • in Velden is Angelique verrast met een heuse Sara-taart en een (nipte) overwinning
 • in Amsterdam doucht men met koud water, is er ook geen verwarming in de zaal (wisselspeelsters met een winterjas aan !) en lopen de parkeerkosten op naar € 30,- !!
 • de reis naar Koog aan de Zaan heeft een leuk team uitje opgeleverd in Purmerend. Op de Koemarkt is het naar verluid nog lang onrustig gebleven…

Dan de thuiswedstrijden. Slechts 1 keer werd in Meijel verloren (van HAVOC, met 2-3). Voor de overige gasten bleek de Körref een onneembare vesting die steeds trots en dapper door de meiden werd verdedigd. In 5 wedstrijden wist de tegenstander zelfs geen enkele set te winnen. Voorafgaand aan deze zegetochten werd steevast, traditiegetrouw soep met broodjes gegeten in de kantine. In totaal is er zo’n 27 liter soep gekookt en volgens mij was de tomatensoep met ballen toch wel veruit favoriet. Menig scheidsrechter heeft het nog over dat kopje soep bij binnenkomst. Over liters gesproken, hoeveel liter koffie zou er gedronken zijn door de ‘noodzakelijke rij-ouders’, ofwel harde kern fans, voor en na al die wedstrijden ??

Nog even wat statistieken als afsluiter:

20 wedstrijden zijn gespeeld (van de 22):

 • 16 daarvan werden gewonnen
 • 7x gingen de volle 5 punten naar Meijel
 • 6x werd een 5-setter gespeeld en dus de contributie optimaal benut
 • 62 sets werden gewonnen / 24 sets gingen iets minder
 • dit alles leverde 75 wedstrijdpunten op en een quotiënt van 3,75
 • 3 weken stonden de meiden op brons en 5 weken een plekje hoger op het schavot

Maar 14 weken lang (en als belangrijkste, de laatste week !) was Peelpush D2 koploper in de 1e Divisie B en daarmee meer dan terecht uitgeroepen tot KAMPIOEN, ook al heeft de NeVoBo besloten dit jaar niet aan kampioenschappen te doen…

Komend seizoen zullen Wies, Paula en Juul te zien zijn bij Peelpush Dames 1 maar er is al voor enkele vervangster gezorgd: Isa, Suus en Fenne komen over uit Dames 3 en Yannah uit Dames 6. De komende weken/maanden zal er hard gewerkt worden om ook voor volgend seizoen een mooi team neer te zetten want dit smaakt naar meer natuurlijk !

Na alle zaterdagen (en een zondag) in de Körref en op reis door het halve land blijft de (volleybal-) agenda nu voorlopig even leeg. Voor de één het zwarte gat, voor de ander lekker ff rust. Voor mij in ieder geval tijd om een nieuwe pen te kopen. Ik heb met veel plezier geprobeerd de wedstrijden herkenbaar samen te vatten voor diegene die erbij waren en uitnodigend voor degene die niet konden komen kijken. Na 16.687 woorden aan het papier te hebben toevertrouwd, ga ik de zomer gebruiken om nieuwe inspiratie op te doen voor de wedstrijdverslagen van komend seizoen.

Meest recente berichten

Nieuws Categorien