Sterke start van Heren 1!

Het moment was eindelijk daar, de eerste competitiewedstrijd in de Superdivisie. En dat na een half seizoen aan oefenwedstrijden te hebben gespeeld door heel het land (924 km om precies te zijn van de Körref tot aan de diverse sporthallen en terug)!

Gelukkig was onze eerste competitiewedstrijd wedstrijd gelijk de dichtstbijzijnde. Wij mochten namelijk op bezoek bij Vocasa heren 1.

Nadat we op verschillende manieren bij de sporthal zijn gekomen (sommige mensen via carpoolen, anderen via liften onderweg op de snelweg (wist u dat de BMW op plek 4 staat in een klassement met 25 andere merken om wie het vaakste autopech heeft?? Ik namelijk nog niet)). Na een grondige warming up, kon het dan eindelijk beginnen.

De eerste set startte we met Rikus, Brent, Jip, Tijn, Ruud, Martijn en Jorne. Na een sterkte start van beide teams was de stand snel 8-8.
We wisten een gat te slaan en een voorsprong van 8-12 te creëren, mede door een serveserie van Tijn. Gedurende de set bleef er een voorsprong bestaan, tot Vocasa weer bij kwam op 18-18. Beide teams werkten hard, maar met 22-25 wisten de mannen uit Meijel hun eerste setwinst in de superdivisie te behalen!

De opstelling in set twee bleef grotendeels hetzelfde, alleen Rick wisselde met Jorne (het dak in vocasa is te laag, punt basta, wil er niks meer over horen of zeggen). De 2e set begon gelijk zoals de eerste set eindigde, namelijk punt voor punt. Bij een stand van 12-11 was Ruud even moe, dus vroeg hij aan Martijn om even voor een pauze te zorgen. Martijn die altijd aardig en behulpzaam is deed dit perfect! Met een 6-tal snoeiharde serves die de tegenstander ontregelde stond het ineens 12-17 voor Peel push. Na een paar minuten kon een uitgeruste Ruud het veld weer betreden (Ruud bedank Martijn nog een keer aub). Set 2 verliep verder sterk voor beide kanten. Vocasa kwam nog goed terug, maar uiteindelijk was de 2e setstand gelijk aan de eerste. 22-25 voor Peelpush.

Met de drive die Peelpush nu had, was set 3 sneller afgelopen dan menig publiek verwacht had. Peelpush zette veel druk vanuit de servicelijn en verdedigde goed, en waar Vocasa met vlagen goede veerkracht liet zien zorgde de ijzeren wil van Peelpush ervoor dat de laaste set en daarmee de eerste 3-0 winst voor heren 1 in de Superdivisie een feit was.

Na de wedstrijd mochten we nog even onze beste kledij uit de kast halen en een heus gala betreden bij Vocasa in de kantine. Dankjewel mannen van Vocasa Heren 1 voor de uitnodiging!

Als team hebben we dus een knappe prestatie neergezet en mogen we ons nu opmaken voor een nieuwe trainingsweek en de tocht naar het hoge noorden. Aankomende zondag leggen we (retour) zo’n 478km af naar Sneek!