Peelpush heren 1 weet net niet te stunten tegen Sliedrecht 2

Op Carnavalszaterdag, 18 februari, stond de laatste van een reeks van drie zware wedstrijden op het programma tegen de reserves van Sliedrecht Sport. In de twee weken hiervoor werden al twee wedstrijden verloren van respectievelijk de nummer 4 en 3, waarna nu de nummer 2 uit de competitie aan de beurt was. Een flinke kluif, waarbij nog wat goed te maken was na het pijnlijke verlies bij de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Vooraf weer een overheerlijk soepie van onze cheffie Christel, waarna om 14:00 uur, vervroegd vanwege de carnavalsverplichtingen, de wedstrijd kon beginnen.

Slogan van Sliedrecht: ‘Blauw met witte kleuren, ons kan niets gebeuren’. Disclaimer: er kan ze best wel wat gebeuren. De eerste set begon met als libero Ruud. Ook Tijn, Bas, Jorne, Rick, dia Bram en Rikus begonnen in het veld. De eerste set was meteen een goede set voor de mannen van Peelpush. Vaak ging het gelijk op of stonden we voor en zelfs in de zogenaamde big points wisten we het de mannen van Slie moeilijk te maken. Helaas ging deze spannende set met goed spel maar een kleine serie met te veel fouten met 23-25 naar blauw-wit.

De tweede set was Jip in het veld gekomen in plaats van Bas en de overige zes spelers zijn op hun positie blijven staan. Ook hier ging het weer lang gelijk op maar door een goede servicereeks en te weinig lef vanuit onze kant ging het van 14-14 snel door en was de set beslist in het voordeel van Sliedrecht: 17-25.

In de derde set kwam een wissel op de spelverdeling en zoals de woorden van Jorne wijs klonken: ‘dan gaan we voor een vijfde set’. Met hard werken, meer lef en alles-of-niksspel herstelden we onszelf met 25-21 en met een blik richting voorzitter Wil die seinde: ‘en nou door!’ Nou Wil, dat lukte niet helemaal, want we kwamen meteen met 2-5 achter. Moeilijk om goed te maken? Nou helemaal niet, want wij hadden het geluk aan onze zijde. Er was een opstellingsfout bij Sliedrecht over het hoofd gezien bij 2-1, waardoor de hele stand teruggedraaid moest worden en wij een herkansing kregen in deze set. Geluk bij een ongeluk, maar mede hierdoor konden wij wel de set binnen slepen (25-22). Een punt gepakt tegen de nummer 2, wat natuurlijk naar meer smaakte.

De vijfde set was ook weer een spannende. Via een kleine gelijk opgaande strijd gingen de mannen van Sliedrecht met een mini voorsprong (7-8) de wissel in. Dit werd bijgelopen door ons maar uiteindelijk toch weer uitgebouwd en sleepten zij met een uitgebreide verlenging toch de winst van de wedstrijd binnen (11-15). Snel douchen en het grootste deel van het team op stap in Lampegat waar het ene gewonnen punt flink gevierd is. De competitie wordt steeds spannender en er komen een aantal belangrijke wedstrijden aan om punten te kunnen pakken. Eerst even twee weekjes verdiende rust en dan gaan wij 11 maart weer de strijd aan in Haarlem!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Ayo ayo, Ruurd!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien