Peelpush Dames 2 sluit het seizoen af met een overwinning én een prijs !!!

Peelpush DS 2 – Olympia DS 1 3-2
(25-17 25-17 20-25 23-25 15-13)

Na een bewogen seizoen met up’s en down’s  stond zaterdag de laatste wedstrijd in de eerste divisie 1BD op het programma. Dit was ook nog eens een echte derby tegen VC Olympia uit Panningen dat het met name in het begin van de competitie erg goed deed.

Het eerste punt van het seizoen werd gelijk in de 1e wedstrijd van het seizoen tegen dit Olympia gepakt, zelfs de eerste set. Indertijd een 100% score, helaas waren het er op einde niet genoeg. Nadeel dit jaar was dat iedereen van iedereen kon winnen en wij dit te weinig gedaan hebben.

Op een enkele wedstrijd na verzuimden we sets te pakken die we eigenlijk verdiend hadden. Niet getreurd echter, vorig jaar al hadden we verwacht met zo’n onervaren en jong team te degraderen. We hebben dit een jaartje kunnen uitstellen maar nu gaan we een mooi seizoen in de tweede divisie tegemoet.

Enkele coryfeeën met aardig wat ervaring komen volgend jaar de jeugdige talenten die bij Peelpush blijven een handje helpen en daarnaast draait de spelerscarrousel driftig. Johan heeft al de nodige vinkjes achter namen kunnen zetten, welke onder leiding van onze kleine generaal Angelique de strijd aan zullen gaan.

Eerst even kort terug naar de wedstrijd van zaterdag. Er is uiteraard altijd veel publiek in een derby, daarnaast waren er echter ook al vroege gasten voor het befaamde Peelpush eindfeest die de wedstrijd nog even meepikten. We begonnen agressief in de wedstrijd en kwamen met 3-0 voor. Liselotte serveerde ons naar een 11-5 voorsprong, uiteindelijk wonnen we de set ondanks 5 (!) foutservices gemakkelijk met 24-17. De 2e set kende eenzelfde beeld, nu was het Sil die ons na een 3-0 voorsprong naar 6-1 serveerde. Met gallery-play en een superblok liepen onze meiden uit naar 21-9. Die laatste 4 puntjes kwamen echter maar moeizaam wat VC-Panningen naar 17 punten én terug in de wedstrijd bracht. Desalniettemin 2-0 voor in sets. De 3e set kende dus een heel ander beeld. De gasten kwamen los en liepen snel uit naar 8-18 (vanuit ons zicht). We kwamen vervolgens nog terug naar 16-19 en dachten door te kunnen drukken. Een paar persoonlijke fouten deden ons echter de das om. De set ging met 25-20 verloren. We waren echter weer bij de les en het bleef in de 4e set gelijk opgaan. Op 13-15 kregen we echter het eerste malheur te verwerken. Loes kreeg een zweepslag (spierscheuring) in de kuit en viel geblesseerd uit.

Op 19-21 ging letterlijk het alarm af na een ‘onschuldig’ testje van de rookmachine in de kantine. Het systeem werd gereset maar onze meiden niet, waardoor het grandioos fout liep. VC Panningen kreeg op 19-24 5 setpunten waarvan het 4e verzilverd werd. Wat een dreun voor onze meiden !

Op naar de 5e en beslissende set. Zou het dan weer zo’n ‘nét niet’ momentje worden ? Bij 7-8 werd van kant gewisseld, op 10-13 leek het gespeeld…….maar toen kwamen herrezen onze meiden als Rocky Balboa (in al zijn films) en sloegen ze middels een mooie serviceserie van Sanne toe. De set ging met 15-13 naar de blauw-gelen uit Meijel, een leuke afsluiting van hun seizoen. Er bleek echter nog meer in het vat te zitten……

Omdat de onzichtbare speaker (was het Hennie ?) halverwege de wedstrijd het publiek verzocht had na de wedstrijd te blijven zitten deden we dat ook braaf. Bleek dat onze scheidsrechter gekozen was tot beste scheidsrechter in de klasse (had ook goed gefloten trouwens) ! Na een applaus en het inzetten van ‘zo eine goeje hubbe weer noch nooit gehad’ bleek de man van de Nevobo nog een prijs bij zich te hebben, namelijk de prijs voor het sportiefste team in de klasse (beoordeeld door alle scheidsrechters). Daar koop je als degradant niks voor, maar het toont wel aan dat de speelsters met respect gespeeld hebben en daar is niks mis mee. Sil, Sanisha, Guusje, Emma, Sanne, Lynn, Sterre, Jitske, Liselotte, Ayla, Loes en Mirna: dank jullie wel voor de leuke wedstrijden waar we altijd met plezier naar gekeken hebben. Volgend jaar knokken voor een terugkeer naar de 1e divisie, net zoals Dames 1 dat ten koste van VV Utrecht gedaan heeft om terug te keren van de Topdivisie naar het hoogste niveau, de Eredivisie. Topvolleybal in Meijel: waar een Peel-dorp toch groot in kan zijn ! See you next year.

Meest recente berichten

Dames 7 Kampioen!

Dames 7 is als nieuwkomer in de seniorencompetitie 3e klasse kampioen geworden.

Nieuws Categorien