Peelpush Dames 5 kampioen!

Bach SV Dames 2 – Peelpush Dames 5 1-3
(20-25, 24-26, 25-22, 4-25)

De volleybalsters van Peelpush Dames 5 zijn zaterdagavond kampioen geworden in de 3e Klasse. In een bomvolle gymzaal in Ell versloegen zij in de laatste wedstrijd van de competitie de voormalige nummer 1, Bach SV Dames 2, met 1-3.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Peelpush had namelijk 3 gewonnen sets nodig om de nummer 1 in te halen, terwijl Bach SV zich met 2 gewonnen sets kampioen mocht noemen.

Vanaf het begin ging het gelijk op en werd er door beide teams gevochten voor iedere bal. In de eindfase van deze set wist Peelpush meer punten te scoren waardoor de eerste set werd gewonnen met 20 – 25.

De tweede set begon Bach SV erg sterk waardoor Peelpush al gauw een achterstand te verwerken kreeg, maar door een hoge servicedruk van Peelpush werd deze achterstand in de eindfase van deze set weggewerkt en gewonnen met 24-26. Peelpush had nu nog maar 1 set nodig voor het kampioenschap. Vol enthousiasme begonnen de speelsters aan de derde set.

Tijdens de derde set kwam Bach SV beter in het spel waardoor Peelpush te ver op achterstand kwam en verloor met 25 – 22. De spanning liep hoog op. Beide teams hadden nog maar 1 set nodig.

Set 4 begon Peelpush met een hoge servicedruk waar Bach SV geen raad mee wist. Er ontstond een grote voorsprong (2-23). Natuurlijk gaf Peelpush dit niet meer weg en met mooie aanvallen werd het kampioenschap binnengehaald (4-25).

De sfeer werd compleet gemaakt met gejuich, trommels en toeters vanuit Meijel.