Heren 1 wint en promoveert naar Superdivisie!

Na een hele boel rekenwerk, uitslagen analyseren en speculeren, wisten de mannen van heren 1 het zeker. Tegen Taurus moest vorige week drie punten gepakt worden en dan zou er promotie naar de superdivisie gehaald worden. Nou… dat moest nog even uitgesteld worden want er werd met 3-2 verloren van Taurus. Opnieuw moesten alle telramen en rekenmachines uit de kast getrokken worden om tot de conclusie te komen dat er tegen de Kangeroes uit Voorschoten drie punten gepakt moest worden om een plekje in de superdivisie te bemachtigen.

Veel vroeger dan normaal werden de mannen in de sporthal verwacht. Om half 4 al zouden we namelijk op het veld verwacht worden voor de wedstrijd. Dat betekent dat we om 2 uur in de kantine afgesproken hadden. Alleen ik (Ruud) had de juiste weg zonder files weten te vinden en mocht een half uur lang alleen tussen alle westerlingen doorbrengen. ETA? 14:35. Na van een overheerlijke Vliettopper van de sfeermakers achter de bar genoten te hebben, kwam Sjoerd en even later de rest van het team om kwart over 2 de rust verstoren op deze, voor veel teams vrije, zaterdagmiddag.

Snel omkleden en opwarmen in een vrieskoude zaal. Dat was nogal een hele opgave, maar toch floot de scheids om half 4 om de wedstrijd te beginnen. Met afwezigheid van Jip, Mees en Christof begonnen we met tien spelers, twee man staf en vijf meegereisde supporters aan de wedstrijd. Dennis had een passer/lopershirt aangetrokken om als extra passer/loper te kunnen fungeren. De wedstrijd werd gestart met Bram, Brent, Jorne, Rick, Tijn, Bas en Ruud in het veld. Los van de blijkbaar nodige servicefouten werd er deze eerste set goed volleybal neergezet en kon deze vrij eenvoudig binnengesleept worden met 25-15: 1-0.

De tweede set gingen we met dezelfde verder, maar verliep meteen een stuk moeizamer. Er was wat energie uit het veld verdwenen, er werden nog steeds veel servicefouten gemaakt. De stand liep daarmee lange tijd gelijk op. Tot 17-17 ging het gelijk op tussen de kangeroes en de peelkaters (snap je?), maar daarna wisten we een gaatje te slaan van drie punten op de services van Rick en Bram die voor Rick in het veld was gekomen. Deze wisten we vast te houden tot 22-19, maar de kangeroes wisten terug te komen en zelfs op 24-23 een setpoint te hebben. Gelukkig werd er een fout gemaakt en schakelde Brent een tandje bij en wonnen we de set met 27-25: 2-0.

De derde set ging ongeveer net zo moeizaam als de tweede set. Gemini verdedigde nog steeds veel ballen maar wist dit niet altijd in een keer af te maken, waardoor wij nieuwe kansen kregen. Met slimme tikballen van Tijn, goed verdedigend en aanvallend werk van Brent. Puntje voor puntje wisten we iets verder uit te lopen en wisten we het af te maken met 25-20 en daarmee de wedstrijd met 3-0 binnen te slepen.

Met deze drie punten hebben we officieel een groen bolletje om ons nummertje weten te krijgen in de Volleybal app en dat betekent dat we officieel ‘promotie’ hebben weten te maken naar de nieuw te vormen superdivisie. Ondanks dat we dus eigenlijk volgend seizoen gewoon weer op het tweede niveau van Nederland spelen en niet echt promoveren zijn we niet minder blij met de plek die we hierin hebben weten te bemachtigen. Welke teams we daar zullen gaan zien, blijft nog even spannend. Utrecht? Zaanstad? Taurus? Tilburg? Rijswijk? Volgende week spelen we nog in Rijswijk en daarna de laatste wedstrijd in onze vertrouwde Körref op 13 april tegen VV Utrecht HS1.

Meest recente berichten

Dames 7 Kampioen!

Dames 7 is als nieuwkomer in de seniorencompetitie 3e klasse kampioen geworden.

Nieuws Categorien