Heren 1 pakt 3 punten bij Zaanstad!

Afgelopen zaterdag mochten we weer de wei in, en dan al wel helemaal naar Zaanstad!

Het was weer eens gezellig druk op de heenweg. Het begon al goed, want om 16:22 begon de muziek door te breken en was het niveau alweer extreem hoog.

Eenmaal aangekomen in het hol van de leeuw, stond de spanning ons al tot aan de nek. Misschien kwam dat ook door de busrit van 2 uur waar we de levensverhalen van Jip moesten verwerken.

Toen kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De starting 7 van set 1 waren Rikus, Brent, Jorne, Rick, Tijn, Jip en Ruud. Doordat we moeite hadden in onze blokkering en onze verdediging ver te zoeken was, verliep de eerste set erg moeizaam. We hebben deze daarna ook verloren met 17-25. Snel vergeten en door naar de volgende.

Set twee kwam al iets beter op gang, maar het was nog steeds onrustig en moeizaam. Na wat goede wissels en de aanmoediging van Zaanstad H2 (of 3) kwamen we op het einde weer bij en werd het nog spannend. We hebben gestreden en gevochten. En waar de meeste mensen zullen zeggen dat we met geluk de set hebben gewonnen. Beschouwen wij het als een winst door ultieme competenties en skill die de Peelmannen met zich mee brengen. We wonnen deze met 25-23

We namen de energie van set twee mee naar onze derde set en die kwam al wat beter op gang. We maakten gebruik van de foutjes van Zaanstad, maar we stonden nog steeds niet optimaal te spelen. Na een spannend slot en een ietwat dubieuze beslissing van de scheids wonnen we set 3 met 28-26!

Pas in de vierde set begonnen we écht te volleyballen. De setjes lagen lekker, Tijn sloeg 62242 ballen op de pipe. De verdediging zag er verzorgder uit en na 519 kanonskogels van Brent lag deze set toch wat meer in onze handen. Op het einde kwam Zaanstad nog goed bij. Maar ze konden niet tippen aan ons Peelse volleyspelletje.

Na de wedstrijd stonden we onze overwinning te vieren met pils en bitterballen. Bedankt Christof!

Op de terugweg zat de vaart er goed in en waren we na een korte plaspauze weer terug bij de Körref. Een paar knappe mannen uit ons team gingen nog een welverdiende pizza eten bij Egem en na een lange dag volleybal mochten we eindelijk naar bedje toe.

We willen graag Zaanstad Heren 2/3/5/8(??) bedanken voor de sportieve opmerkingen die we hebben ontvangen tijdens de wedstrijd, en al helemaal voor de ontspannende geluiden die ze maakten tijdens onze service. Ook willen we graag Spaarnestad en Zaanstad dames 1 bedankten voor de mooie pot volleybal die een beetje uitliep, maar erg leuk was om te zien! We zijn ook erg dankbaar voor de heerlijke bitterballetjes van Christof. En natuurlijk wil ik graag 1622, 519 en 62242 bedanken.

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Gr. Missa

Meest recente berichten

Nieuws Categorien