D2 vergroot gat met en door winst op Somas Activia D2

Zaterdag stond de derde thuiswedstrijd van de tweede helft alweer op het programma. De dames van SOMAS Activia D2 kwamen op bezoek in Meijel.

Set 1 wordt door Peelpush goed gestart. We pakken dankzij een aanval door het midden van Mirna een voorsprong van 5-3. Op een stand van 13-8 besluit Fenne even een bal snoeihard binnen te slaan, wat ervoor zorgt dat we de voorsprong lekker kunnen uitbouwen. Activia komt dichterbij en weet het nog even heel spannend te maken, maar de set wordt met 27-25 binnengehaald door een heel slim doortikballetje van Sil.

De tweede set gaat gelijk op. Een ace van Mirna zorgt voor een kleine voorsprong van 14-12. Na een super lange rally, waarin Pim tot 3 keer toe de bal aan de andere kant van de zaal redt en de bal zo in het spel weet te houden, slaat Activia de bal uit waardoor we op setpoint komen. De verschillen zijn minimaal, maar gelukkig weet Lette het setpoint goed te benutten en slaat met een harde bal set 2 binnen. We winnen deze met 25-23.

In set 3 zijn de rollen omgedraaid en weet Activia de voorsprong te pakken. Door een blok blijven we in het spoor, maar Activia loopt snel uit. Op een stand van 12-20 slaan ze de bal uit waardoor we nog een puntje krijgen, maar helaas is dat niet genoeg en pakt de tegenstander set 3 met 14-25.

In set 4 weet Peelpush zich goed te herpakken en pakt het al snel een lekkere voorsprong. Renske timmert er op 14-9 even een loeiharde bal in, waarna ze ook nog, door een lekkere pipe-aanval, de 21-16 scoort. Dankzij een blok van Lette winnen we de vierde set met 25-17.

Wederom een heerlijke overwinning die we zeker meenemen naar volgende week. Dan mag de carnavalsmuziek (helaas) op in de auto, want dan spelen we om 17:45 een uitwedstrijd in en tegen Meerkerk. #VAMOS