Heren 1 ligt uit het bekertoernooi

Afgelopen zaterdag vond de derde ronde van de Nationale beker plaats. Vorig jaar mochten we op een regenachtige doordeweekse donderdag naar het mooie Enkhuizen, maar dit keer moesten we een heel andere kant op. Na een heerlijke lunch van Christel en een lange rit naar Assen mochten we om 16:30 aantreden in de mooie paarse hal van de groene mannen van Sudosa Desto!

We begonnen set 1 met de beste setter die ons team momenteel heeft (Bram #1) en Bram #2 op de diagonaal. Rick en Jorne stonden op het midden, Bas en Tijn als passer/loper en Denise als libero. Het eerste punt verloren we helaas, maar die pakten we snel terug met een monster blok van Bram. Het liep erg tegen elkaar op maar door goede scores van de tegenstander en een aantal eigen fouten liep Sudosa uit op ons. Ondanks een aantal fantastische rally’s verloren we de set met 21-25.

In set 2 begon hetzelfde 7-tal, maar dan met meer pit en meer gedrevenheid om te winnen. Na zo’n 14 punten werd Dennis eruit gewisseld voor Ruurd en weer ging het mooi tegen elkaar op: 11-10, 12-12, 14-14 etc. Bij een 1 punt voorsprong werd Bas eruit gewisseld voor Jip om te blokkeren en aanvallen. Door een goede service reeks van de tegenstander liepen we achter de feiten aan, waarna Ruud zich op 21-17 ook nog blesseert. Door het enthousiasme van Tijn en Ruud zijn ze tegen elkaar gebotst, waarna Ruud vervolgens onder Tijn kwam met zijn voet.. Medische time-out dus. Nadat Ruud naar de EHBO is gedragen voor behandeling werd Dennis er automatisch ingewisseld en moesten we verder spelen. Na een aantal spannende laatste punten wisten we de stand nog omhoog te krikken naar 22 punten door een goede service reeks van Rikus, die er op het laatst nog even ingewisseld werd. Maar het was niet genoeg en verloren we de set met 23-25.

Set 3 startten we hetzelfde als we geëindigd waren, dit keer dus met Brent er in voor Bram (#2) op de dia. Na de stijgende lijn van voorgaande sets moesten we deze set toch winnen, wat ook gebeurde! Beide teams waren aan het begin van deze set aan elkaar gewaagd, maar door een monster service reeks van Bram liepen we 7 punten uit. Deze set wonnen we overtuigend met 25-17.

Ruud was ondertussen weer bij ons langs de kant komen zitten en na door iedereen ondervraagd te zijn geworden leefde hij nog. Maar goed ook, want die hebben we nog nodig. Ook in set 4 ging het gelijk op: 6-4, 8-6, 11-10, 16-15 etc. maar wisten we geen échte voorsprong te pakken. Sudosa liep uiteindelijk wel een aantal punten uit, wat resulteerde in een verlies van 25-22. Hiermee werd de wedstrijd helaas verloren door Peelpush met 3-1 en liggen we sindsdien uit de Nationale Beker. Europa moet toch nog een jaartje wachten tot het blauw-geel kleurt.. Alle meegereisde supporters trouwens; bedankt! Fantastisch om zoveel fans van Meijel te zien tijdens een verre uitwedstrijd!