Dames 1 neemt drie punten mee uit Apeldoorn!

Na weer een nieuwe trainingsweek en een goed teamgesprek zijn we weer klaar voor de volgende wedstrijd. Vergeleken met de week ervoor was het maar een korte reis naar Apeldoorn.

De wedstrijd start en het eerste puntje is binnen, een cadeautje van de scheids want dit balletje ketste zo hard naar boven dat er wel een vingertje van ons aangezeten MOET hebben. We zijn nog niet scherp genoeg, maar de strijd gaat gelijk op. Dynamo slaat een aantal mooie ballen binnen de lijnen, maar wij weten door servicedruk dichtbij te blijven. De 10-9 een mooi doortikballetje van Juul maakt dat wij vanaf hier het gat slaan. 15-23 als dynamo nog 3 puntjes weet te pakken maar wij met 25-18 de set binnenharken!

De tweede set start met een punt van Dynamo. Ons spelletje en dat van dynamo lijkt veel op elkaar. Wij dekken niet uit, onze service wordt slordiger, maar we weten af en toe wat mooie balletjes binnen de lijnen te slaan, vergeet de tikballen niet. Dynamo heeft moeite met de korte balletjes en hun eigen serve maar weet ook aardig wat knallers bij ons op de grond te krijgen. Ook johan wilde even meespelen en besluit een balletje onderhands te spelen, wat resulteert in een box van de 2e scheidsrechter. Deze set wordt de 10-9 gemaakt door de thuisspelende ploeg, zullen zij nu uit gaan lopen? Gelukkig niet, de stand blijft gelijk op gaan. Het is Dynamo die als eerste de big points haalt (20-19). Close call we verliezen de set met (25-21).

Het eerste balletje van de set gaat weer naar Dynamo, met een harde klap die Shanou weet te verdedigen maar helaas niet binnen de lijnen wist te houden. Een tikbal van Laura die wordt afgefloten zet Dynamo op 4-1. Het blok van Dynamo maakt het ons lastig 8-3. Op 8-4 werd ons even een rustmomentje gegund (door wat problemen bij de tellers?) en konden we even resetten. Helaas had dit meer effect op Dynamo zij liepen uit tot 11 punten voordat we weer een puntje konden pakken. Een serve van Nina resulteert in netroller 1 van deze set 11-6. Een killblok van Laura en Heleen maakt 11-7. Een mooie doortikbal van Lieke zet ons op 14-12, en netroller 2 van de set door Laura maakt 14-14. Wij komen dan als eerste op de bij de big points 17-20. Het eerste setpoint is voor Dynamo 24-23, setpoint 2 Dynamo 25-24. Maar wij overheersen en pakken de set met 25-27. Ohja en netroller 3 van Nina gebeurde ook nog ergens tijdens deze set!

Set 4 starten we met een 2-0 achterstand, maar de dieselmotor begint te draaien we spelen sterk en ons blok staat als een huis. Met blok nr. 5 staat het 2-6, aan de kant van het veld wordt door de wisselspeelsters al gesproken over een “blokparty”. Dynamo weet door sterk spel punten bij te krabbelen maar komt ons niet bij. Een snoeiharde doortikbal van Lieke maakt 8-11. Ondertussen verliest Lieke haar zicht door een harde klap op het oog van een medespeelster. De naam zullen we niet noemen, het zag er namelijk zeer persoonlijk uit. Maar eenmaal haar lens gevonden konden we het spel hervatten. Een gelijke stand op 15-15, het blijft spannend! Voorsprong Dynamo 17-15. De volgende voltreffer was gericht op Johan, die toch niet meer snel genoeg was om deze bal te verdedigen, en bijna onderuit geslagen werd ;), dit betekend puntje naar ons! Netrollertje 4 van Nina maakt 19-19. En een te ruime pass van Dynamo afgestraft door Laura maakt dat wij als eerste de 20 bereiken. Een cadeautje van Dynamo brengt ons op setpoint, en door een miscommunicatie bij Dynamo valt punt 25 tussen 2 speelsters op de vloer.

Een lekkere 3-1 winst!! HEERLIJK, eindelijk mag er weer getokt worden!

Volgende week spelen we weer thuis, om 15.30 nemen wij het op tegen Sliedrecht!!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien