Heren 1 houdt 3 punten in eigen huis!

Na een uitstekende overwinning vorige week op koploper Sliedrecht Heren 2, mochten de heren van Meijel het nu opnemen tegen de Skunkenaren. Na 2 geweldige krachttraining sessies van onze tijdelijke nieuwe krachttrainer R. Leenders, was het tijd voor een mooie wedstrijd tussen de huidige nummer 4 en 7 van de Topdivisie B.

De 1ste set begon aan de kant van Meijel niet zoals het normaal gebeurt, er vielen ballen op de grond die normaal gesproken door iedereen makkelijk eruit gelopen werden. Hierdoor liepen we steeds tegen een kleine achterstand aan. Toch lukte het de mannen van Meijel om de winnaarsmentaliteit terug te krijgen en na een uitstekende dubbele wissel van de beide Brammen, slaagde Peelpush erin om de set met 26-24 naar Meijel te trekken. Mede door een geweldige omloopbal en ace van onze Tijntje.

Na een spannende 1ste set slaagde Peelpush erin om de aanvallende lijn door te zetten. Er werden minder fouten gemaakt, de ballen werden nu wel verdedigd en het algemene spel zag er energiek en gedreven uit. Gedurende de set hadden de heren uit het zuiden continu de voorsprong, die ze ook geen moment weggaven. Hierdoor werd er een prima score neergezet, 25-19 in het voordeel van Peelpush!

De derde set was een set waarbij Peelpush eigenlijk geen fouten meer maakte en de druk bij Skunk neerlegde. Het lukte de Skunkenaren niet meer om enige grip op de set te krijgen en al snel werd er een gat geslagen van bijna 10 punten. Niet alleen aanvallend en blokkerend waren de heren uit Meijel de sterkste, ook verdedigend en passend werden er weinig fouten gemaakt. Mede door een uitstekende set van onze libero Denise, een mooie serve van Sasha en een lekkere pomper van Missa. Uiteindelijk werd er zonder al te veel gedoe een snelle maar efficiënte 3de set gespeeld dat eindigde in 25-11 voor Peelpush heren 1.

Deze 3-0 overwinning betekent dat Peelpush naar plek 3 gaat in de Topdivisie B, met maar 2 punten minder dan de koploper. Volgende week spelen de heren uit Meijel tegen Donki Sjot Heren 1 in het verre Den Dungen. Het beloofd een knallende wedstrijd te worden!