Fit Peelpush komt op stoom tegen Alterno 2

Peelpush – Alterno 3-0
(25-21; 25-20; 25-13)

De 2e helft van de competitie is al aardig op gang, en het spelen op zondag kan een voordeel zijn als je koploper bent, maar kan ook een nadeel zijn als je in de achtervolging zit en je concurrenten op zaterdag degelijke 3-0 winstpartijen neerzetten.

Hoe gaat een team met de druk om? Is er wel een gevoel van druk?

In ieder geval is er bij Peelpush voor het allereerst sinds het begin van de competitie een volledig fitte selectie. 13 speelsters fit is een luxe, en natuurlijk ook een nadeel als er slechts 12 op het wedstrijdformulier mogen…

Tegenstander Alterno 2 lijkt na een twijfelend begin bezig aan een goede reeks en lijkt inmiddels een stabiele middenmoter. De uitwedstrijd in Apeldoorn had Peelpush opstartproblemen en verloor de eerste 2 sets (heel nipt) om daarna orde op zaken te stellen en 3 sets te winnen. Maar de meiden waren gewaarschuwd, dus Alterno werd niet onderschat.

Set 1 begint wisselend met mooie scores maar ook fouten aan beide zijden. Alterno lijkt op een gegeven moment via hun servedruk het momentum te pakken en loopt uit tot een 10-15 voorsprong. Op de Peelpushbank wordt al een dubbele wissel klaargezet, maar Noa zet een zeer sterke serveserie neer met enkele directe punten, maar met name zorgend voor passproblemen bij de tegenstander waardoor de Peelpush aanval vakkundig de ballen kan inrammen. 10 punten later eindigt deze serie en Peelpush staat ineens op een 20-15 voorsprong. Op setpunt is er nog even een time-out nodig, maar met 25-21 pakt Peelpush de 1e set.

Set 2 begint Peelpush al langzaam te swingen (25-20) en set 3 wordt een volleybalshow. Iedere speelster staat goed te spelen, alle wissels brengen zelfs nog iets extra’s. Claire terug van een blessure ramt de ballen op de diagonaal binnen en Lotte op de buiten komt op een sensationeel perfecte aanvalsscore. Alterno staat erbij en kijkt ernaar, en op een 23-9 stand mag Alterno nog enkele puntjes scoren voordat het matchpoint wordt verzilverd (25-13).

Een sterke partij van een fit ogend en goed spelend Peelpush zorgt voor goede hoop voor de komende wedstrijden. Met een fitte selectie kan de achtervolging worden ingezet en zijn er voor alle posities nu meerdere wisselopties.

1 zwaluw maakt geen zomer, maar in ieder geval een goede partij en 3 punten erbij…….

Volgende week zaterdag de volgende wedstrijd in en tegen PDK Huizen om 15:30!

Meest recente berichten

Dames 7 Kampioen!

Dames 7 is als nieuwkomer in de seniorencompetitie 3e klasse kampioen geworden.

Nieuws Categorien