Dames 1 verliest met 0-3 van VV Utrecht

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht op het programma. VV Utrecht, een van de drie koplopers van de Eredivisie. Dat het een pittige partij zou worden stond vast.Set 1We begonnen met veel energie aan de eerste set, maar ondanks dat liep VV Utrecht al snel uit. We speelden een aantal lange rally’s, maar VV Utrecht wist de meeste hiervan te winnen. We verloren deze set met 13-25.Set 2Het publiek liet de tweede set van zich horen met luid getoeter. Vanaf een 3-8 achterstand lukte het niet meer om in te lopen. Het wordt 8-16. Daarna wordt het verschil langzaam groter ondanks een paar mooie aanvallen. We krijgen geen grip op de wedstrijd en verliezen ook deze set met 17-25.Set 3Ondanks de 0-2 achterstand begonnen we met overtuiging aan de derde set. We verdeelden de punten redelijk gelijk tot een stand van 7-5. Het werd daarna 11-11, 13-13, 16-16. De rally’s waren lang en er werden ook deze set veel ballen van de grond gehaald. Vanaf 16-16 laten we de touwtjes een beetje vieren en loopt VV Utrecht uit tot een voorsprong van 16-19. Het lukt het ons niet meer om langszij te komen. We maken wat persoonlijk fouten en VV Utrecht is blokkerend sterk. Utrecht won de set uiteindelijk met 19-25 en gingen met drie punten terug naar het midden van het land. Volgende week staan voor ons twee belangrijke wedstrijden op de planning. Donderdag 9 februari nemen we het op tegen Draisma Dynamo DS 1. Willen we in de kampioenspoule terechtkomen moeten we drie punten uit Apeldoorn mee naar huis nemen. En zondag 12 februari, als we Voltena treffen, moeten we de punten in Meijel zien te houden.Kijken jullie aanstaande donderdag via de livestream mee?