Peelpush D2 trekt weer aan het langst eind in zenuwslopende vijfsetter

Met twee keer winst op de koploper in het achterhoofd, mogen de Peelpoezen dit weekend tegen de nummer vijf aantreden. Hoger geplaatste teams liggen ons wel, dus niets dan enthousiasme tijdens de reis naar Rijswijk. De wedstrijd in Meijel in oktober was met 13-15 in de vijfde set een close call, dus ook dat biedt perspectief.

De eerste set beginnen de meiden met het bouwen van een kleine voorsprong. Maar na 5-8 wordt het al snel 9-9 en menen de dames van Inter Rijswijk zelfs even initiatief en dus een voorsprong te moeten nemen. Dat is van korte duur; Bregje speelt Mirna namelijk vrij en die aarzelt niet om de stand weer gelijk te trekken waarna Sanne met een kill blok en een ace de verhoudingen weer even rechtzet: 11-13. Die voorsprong wordt stevig verdedigd door nog wat aces van Sanne, Isa en Bregje en een gewonnen duw-bal van Fenne na een knappe redding van Lieke. We gaan de big points in na een foutservice van Inter Rijswijk die onder het net door gaat (zou dat bij hen ook bitterballen betekenen ?): 17-20. Het setpoint is de rode lap voor Isa die de winst in de eerste set de boeken in slaat: 19-25.

Ook de tweede set begint voortvarend voor onze meiden. Pim en Mirna zetten al vroeg een overtuigend kill blok maar na 2-2 is het Inter Rijswijk dat initiatief neemt en steeds een puntje of drie op Peelpush voor blijft lopen. De meiden hebben zichtbaar moeite met de service van de thuisploeg en komen niet aan hun eigen spelletje toe. Wel blijft de voorsprong steeds maar 2 tot 3 puntjes en vlak voor de eindsprint zet Renske een kill blok en haalt ze haar bezem (die uit de Heksenketel in Utrecht, red.) van stal om de stand met een “vlieg ‘m erin” gelijk te trekken naar 19-19. Dan ontspint zich een zenuwslopend einde van de set. Peelpush weet twee setpoints te creëren maar helaas niet te verzilveren. Inter Rijswijk heeft er aan één genoeg en boekt met 26-24 de zege in deze set.

In de derde set laat Peelpush er geen gras over groeien en gaat meteen knallend uit de startblokken. Met een kill blok van Pim en Loes en een stoer tikballetje van Pim (met rechts !) groeit de voorsprong uit naar 5 punten: 2-7. Zachtjes aan wordt die voorsprong steeds verder uitgebouwd. Op 7-13 profiteert Mirna van een overpass van Inter Rijswijk en straft die af met een Loeiharde! bal op een metertje of vier (sluikreclame voor Loeihard! is makkelijker dan voor Tuutr, ben ik achter gekomen. Maar dat terzijde). Ook de time out van Inter Rijswijk biedt geen soelaas want onze meiden denderen door en met een lijp tikballetje van Sil, dwars door de tweevrouws-blokkade heen, staan er maar liefst negen setpoints op het scorebord. Daar hebben we er maar één van nodig en is winst in de derde set een feit: 15-25.

Waar de tweede set aan het eind zenuwslopend was, gaat de vierde set vanaf het begin gelijk op. Pim trakteert op bitterballen door haar service bijna op het hoofd van de tweede scheidsrechter te laten belanden en dan, op 6-6 neemt de Rijswijker coach onverwachts een time-out. Naar blijkt heeft hij een onlogische opstelling doorgegeven aan het begin van de set waardoor zijn dames even van hun padje af zijn. Renske strooit nog wat zout in die wond door meteen na de time-out een ace te slaan. Vervolgens weet Sil Loes nog maar eens te vinden voor een mooie omloop-bal maar dan hebben de Rijswijksters zich herpakt en gaan we gewoon weer verder met side-out spel aan beide kanten. Het is dan 10-10 en zo kabbelen we door tot 22-22. In deze fase wordt het de scheidsrechters ook allemaal een beetje te veel. Vergeten te fluiten voor een netfout of fluiten voor een netfout die er niet was; het zorgt voor nog meer spanning bij beide ploegen. De (anti-) climax komt op 23-24 als Mirna met een blokkade de wedstrijd lijkt te beslissen. Helaas werd dit door de scheidsrechter als een gestolen bal gezien en moeten we dus nog ff door. Met deze misser van de bok nog in het achterhoofd worden nog wel twee matchpoints gecreëerd maar niet verzilverd. Het tweede setpoint van Rijswijk is wel raak: 28-26. We gaan dus weer een vijfde set spelen. Net zoals in de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk en net zoals de afgelopen drie weken.

De vijfde set lijkt erg veel op de vierde. Gelijk opgaand en spannend tot/op het einde. Het eerste matchpoint is voor Peelpush. Het tweede gaat naar Inter Rijswijk. Het derde is weer voor ons en wordt nog weggewerkt door de gastvrouwen maar drie keer is scheepsrecht en dus gaat de winst met 16-18 en daarmee drie punten mee terug naar Meijel !

We hebben er nu dus vier 5-setters achter elkaar op zitten. Drie daarvan waren tegen hoger geplaatste tegenstanders en die zijn alle drie in het Meijelse voordeel beslecht. Aangezien er (op één na) alleen nog maar tegen teams die hoger op de ranglijst staan gespeeld wordt, zijn de vooruitzichten dus positief. Het gat naar de 10e plek (PD) is nog steeds ruim 9 punten en het verschil met de nummer 8 is nog maar 3 punten (en met nummer 7 slechts vier).

Volgende week komt VCN Dames 2 op bezoek dus maar weer een week hard trainen om ook dan weer wat punten te kunnen sprokkelen.