Zeker niet Kakkuh zondah dâhwe voor Peelpush H1

Op 25 maart mochten je favoriete mannen uit Meijel het opnemen tegen de mannen van Inter Rijswijk heren 1, daar ergens in de buurt van Den Haag, wat een Waus (Gek) eind rijden was wederom. Na de nodig windstoten, regenbuien en verhitte Black Stories te hebben verdragen in de bus kwamen we netjes aan bij Inter Rijswijk. Tevens een slapende en jetlag geplaagde Rick was gelukkig van partij. Na een lekker zompige wrap of een maaltijdsalade met als hulpmiddel een geleende lepel konden we van start gaan. Met het opwarmen achter de rug en de nodig Gozâhs konden we beginnen aan de wedstrijd.

We beginnen de wedstrijd met Bram, Bram, Rick, Jorne, Tijn, Bas en Ruud als libero.

De eerste rally beloofde veel goeds want aan bij kanten werd veel verdedigd en gedoken, geblokkeerd en aangevallen (volleybal dus). Maar uiteindelijk trekt Inter Rijswijk aan het langste einde. Dit zorgde voor veel problemen bij Peelpush want daarna kwamen we niet meer vooruit, uiteindelijk stond het gauw genoeg 8-2.. Niet goed dus voor je boys in blue en yellow. Met wat terug vechten konden we ons enigszins weer laten zien maar uiteindelijk was het 25-17 en 1-0 in het voordeel van Rijswijk.

Set 2 begonnen we veel actiever en kwamen we beter voor de dag. Met een, twee en drie monster blocks van de man met baard en tattoos, duikende verdediging van Ruurd en een mooie ace van Mr. America staan we heel sterk te spelen in de 2de set. Tegen het einde maken we het ons zelf iets te spannend maar weten het uiteindelijk binnen te slepen met 23-25. 1-1 en dus een gelijkstand in sets.

Set 3 begonnen we met dezelfde energie als de vorige set maar de brandstof was net iets te snel op en we kwamen van 5-8 met 16-12 achter te staan. Die stand konden we uiteindelijk moeilijk bijbenen en resulteerde in 25-21 voor Rijswijk. 2-1..

De 4de set begonnen we met een vermoeide blik en na een aantal lange rally’s te hebben verloren stonden we 13-8 achter. Maar waar ze normaal van middens zeggen dat ze motoriek beperkt zijn, niet kunnen volleyballen dus maar alleen muurtjes zetten, niet kunnen passen en etc. Was dit nu het tegenovergestelde. Jorne begon met serveren bij een 13-8 achterstand en na een aantal verdedigende ballen, overpassjes (die zowel door Bas als Rick als Bram werden afgestraft), een ace en 2 paniekerige time-outs van de tegenstander was de stand 13-18 geworden. Een midden die 10x achterelkaar goed serveert??? gelooft u het? Begrijpelijk als u dat niet doet. Maar toch is het gebeurd (met de nodige koppijn voor mezelf (ik schreeuw te veel)). Gooi die plank is in dat gat! (Haags voor iets als ‘doe de deur dicht’). Zo gezegd, zo gedaan en met 20-25 wonnen en dwongen we een 5de set af. 2-2 gelijkstand in sets.

Intussen was de zaal al goed vol gelopen met verklede mensen aangezien Inter Rijswijk een fisje had. Thema: ga verkleed als de eerste letter van je naam: Rover Rikus, Ruud Ratelslang, Guus Goose, Bram banaan, Bram Banaan^2, Jungle Jorne, Bas Baviaan om er maar een paar op te noemen. Conclusie; we hebben heel veel mensen met dezelfde voorletter. Maar terug naar volleybal.

Set 5 begonnen we vlammend. Een killblok van Bram Griever en een hard ingeslagen bal van Tijn zorgde dat we er lekker in kwamen. Side-out na side-out liep de temperatuur steeds hoger op. Uiteindelijk daar weer een puntje extra uit gelopen, daar weer een puntje ingeleverd, maar 9-10 is de stand in het voordeel van Peelpush. Na 2 hoogst waarschijnlijke touché ballen bij Rijswijk vlak voor de neus van de scheidrechter die resulteerde in punten voor Rijswijk, was 11-10 de nieuwe stand. Nu Rijswijk het moment vast had lieten ze het ook niet heel makkelijk los. We wisten nog een punt te scoren maar kregen het spel niet meer terug onder controle en verloren helaas met 15-11.

Uiteindelijk een mooie pot gespeeld en dat mocht ook blijken aangezien we een staande ovatie kregen van onze trouwe supporters (Jackeline en Mark we misten jullie) en de rest van de aanwezige (die klapte wel voor de andere maar ja.. pakken wat je pakken kan). Vervolgens nog tot in de late uurtjes van het Haagse uitgaansleven geproefd en het was me weer een weekendje wel! Aankomende zaterdag spelen we onze laatste thuiswedstrijd tegen Compaen. Dit kan nog een uiterst spannende wedstrijd worden aangezien Compaen er alles aan moet doen om buiten de PD-wedstrijd te vallen. Dus kom dat zien! Al wat anders te doen? Ut záh mén un baut hacheluh. BIJZIJN = MEEMAKEN

‘Eén voor allen, allen voor één!’

De volleyballer met baard en tattoos.

Meest recente berichten

Nieuws Categorien