D2 neemt 4 punten mee uit de Achterhoek

Het was weer zaterdag en dat betekende dat de meiden van Peelpush weer in de auto mochten stappen voor een wedstrijd. Dit keer stond er een lang ritje op de planning, Halley D1 uit Wehl mocht het in eigen huis opnemen tegen Peelpush.

De eerste set begint Peelpush goed en pakt het, door een snoeiharde aanval van Pim, een mooie voorsprong van 14-11. Door een ace van Sanne blijft het gat, met een stand van 16-13, 3 punten in het voordeel van het team uit Meijel. Een cadeautje van de tegenstander zorgt ervoor dat we uitlopen naar 23-18. We weten deze set te winnen met 25-21.

Set 2 verloopt wat moeizamer. Halley weet mee te komen en om en om worden de punten gescoord. Hard werken wordt beloond en dat zorgt voor een gelijke stand van 7-7. Fenne zorgt met een mooie bal voor een minimale voorsprong van 19-18 vlak voor de bigpoints. Gelukkig weten we de voorsprong te behouden en zetten we een stand van 25-20 op het bord.

In set 3 pakken we een voorsprong. Een mooie pass van Lieke en een goeie set van Sil wordt aan het met afgemaakt door Renske. De voorsprong wordt groter en groter en dankzij een loeihard blok (lees recht naar beneden mooi op de schoenen) van Eefke, gevolgd door een ace van Fenne, komen we op setpoint. Ook set 3 wordt met 25-18 door Peelpush gewonnen.

De meiden uit Meijel zijn erop gebrand deze set ook te winnen, wat een eerste 4-0 overwinning zou betekenen. Set 4 gaat weer gelijk op. Een mooie bal door het midden van Mirna zorgt voor een stand van 8-8. We kijken tegen een kleine achterstand aan van 17-14, maar door weer een cadeautje van de tegenstander, komen we een puntje dichterbij. Helaas is het Halley dat de vierde set met 25-19 wint.

Dankzij een 3-1 overwinning op Halley staan we nu op een 4e plaats, op 1 puntje van de nummer 3. Volgende week gaan we Sinterklaas vieren maar de week daarna krijgen we koploper VCN D3 op bezoek. We kunnen jullie support goed gebruiken, hopelijk zien we jullie op de tribune. #VAMOS