Heren 1 weet geen punten te pakken in Sneek

Welkom bij alweer de 2de uitwedstrijd van het nieuwe seizoen in de Superdivisie. We hebben een lange reis  mogen afleggen naar het prachtige Friesland. Na een lekker soepje in Haps begon de reis richting het noorden. Na een reis van ruim 2 uur waren we dan eindelijk in Sneek. Alles stond ruim van tevoren al klaar en we konden het dan ook niet laten om alvast te beginnen met warm draaien. Dat was nodig want toen we de kleedkamer uitkwamen hingen de ijspegels aan onze neus. Na een stevige warming up begon dan eindelijk de wedstrijd. Ofja we moesten eerst nog luisteren/meezingen naar de volksliederen van Limburg en die van Friesland.

We begonnen de wedstrijd met de basis die bestond uit: Rikus, Martijn, Rick, Brent, Jip, Tijn en Ruud. Het fluitsignaal ging en we waren meteen scherp. De pass lag mooi aan het net, service druk was hoog en aanvaller konden de balletjes makkelijk scoren. We gaven Sneek weinig kans om hetzelfde bij ons te doen. Na wat mooie verdedigingen van ons maar ook wat voetfouten ging de set snel naar een stand van 14-10. Na een time-out van Sneek pakte wij het weer op en eindigde we de set in 25-20.

Aangekomen bij set 2 wisten we dat we kans maakte om weer naar huis te gaan met de overwinning. We wisten ook dat dit niet vanzelf zou gaan en hielden onze focus en begonnen aan set 2. Helaas waren de gedachtes nog te veel bij set 1 en stonden meteen met 6-2 achter. Sneek wist alles om te draaien en ons onder druk te zetten. De pass liep minder,  service druk lag laag en aanvallend kwamen we er niet meer doorheen. Zo stonden we zo 20-15 achter. Er moest iets veranderen. Zo kwam eerst Bas er in om de pass lijn proberen te ondersteunen en daarna Noah om hopelijk aanvallend de wedstrijd om te kunnen draaien. Helaas was de achterstand dusdanig groot dat er weinig te veranderen viel aan deze set.

Vorige set eindigde in 25-19 en we wisten dat we ons moesten herpakken. Zo begonnen we set 3 met de opstelling waarmee we set 1 hadden gewonnen. Jorne kwam erin voor Rick en Dennis voor Ruud om te kijken of we weer een setje konden pakken. Set 3 was een kopie van set 2. We begonnen met een achterstand van 7-3 en wisten toen al dat het lastig zou worden om dit in te gaan halen. De set liep tot de 25 op met een achterstand van telkens 4 punten. Sneek wist het laatste punt te pakken en er 25-19 van te maken.

Met een andere opstelling gingen we set 4 in. Als we nog punten wilden pakken moest het nu. Het begin verliep veel anders dan set 2 en 3. Wij wisten weer te scoren en bij Sneek druk te leggen. De stand ging ook gelijk op tot 19-19. Helaas pakte Sneek een paar punten en stond het 21-19. We wisten dit niet meer in te halen en eindigde de set in 25-21.

Volgende week de 1ste thuiswedstrijd tegen Orion h2 om 19:00. Zorg dat je erbij bent in Sporthal De Korrëf. Tot dan!