Dames 1 pakt eerste overwinning in Utrecht!

Op naar de Galgenwaard. Met sommige speelsters hadden we 17:30 afgesproken op de carpool plaats met de andere 16:30, gelukkig snappen we elkaar (hè Pim 😉). Eenmaal aangekomen in de sporthal eerst nog even de wedstrijd voor ons kijken. Keistad tegen Utrecht. We waren duidelijk voor Keistad, niet alleen omdat ze voor stonden en ze dan geen 5e set hoefden te spelen maar ook omdat ze zulke leuke speler(s) hadden 😉. Nog even de wedstrijd besproken in de mannen kleedkamer en op naar het veld.

Het is toch altijd lekker om in te spelen met een lekker muziekje. De boxen in de hal gingen al snel aan maar al gauw bleek dat de dj niet zo goed wist welk nummer hij wilde draaien… Of hij wilde een eigen mixtape maken, of hij was al aan het indrinken voor het Utrecht feestje, of het was zijn eerste keer…

We begonnen de wedstrijd toch wat onwennig. Eerst ons eigen spel spelen was belangrijk maar we maakte het onszelf vrij lastig met 8 keer fout serveren in de eerste set. Het veld bleek in U toch korter te zijn dan in Limburg, heel gek?! Met een paar hele mooie killblocks van Lette wisten we de winst naar ons toe te trekken. 0-1

In de tweede set ging het serveren gelukkig beter. Minder eigen fouten. We kregen wat lucht door een goede voorsprong in punten. Maar goed, Johan benadrukte wel heel duidelijk dat we er nog niet waren. Vechten tot het einde. Hij was zo fanatiek dat hij graag zelf mee wilde spelen, deze keer was het een panna, wie weet volgende keer wel een koprol! Goed, het werd 20-25 dus 1 punt hadden we sowieso al binnen.

Op naar de beruchte derde set. Op één of andere manier bleven we steeds een paar puntjes achter lopen. Geen hele grote verschillen maar het was zeker spannend. Het liep tot aan 25-25 gelijk op. En toen kwam onze coach met zijn geheime wapen; een midden wisselen voor de buiten en een buiten wisselen voor de midden 🤔 alleen kwam dat laatste niet helemaal lekker door… ah ja kan gebeuren. Spannend was het zeker, maar door ons eigen enthousiasme en power wonnen we ook nog de 3e set. Wie had dat gedacht bij deze WED-STRIJD!

Om onze eerste winst te vieren hebben we met een drankje in ons hand het “tok-lied” gezongen (voor de buitenlanders onder ons, dat is een Limburgs nummer wat super snel gezongen wordt terwijl je met je handen op de tafel slaat 😎) en daarna keihard meegezongen met de Nederlandstalige beukers onder de douche.

Meiden van Utrecht bedankt voor de spannende wedstrijd!
Nu op naar volgende week. Weer een week keihard trainen en dan gaan we laten zien wat we in huis hebben tegen SOMAS Activia 💪🏼.

Hajje 👋🏼

Meest recente berichten

Nieuws Categorien