Heren 1 heeft voorbereiding achter de rug!

Ah, eindelijk weer een verslag! Dat heeft even op zich laten wachten zeg.. Na een mooi seizoen 23-24 was het na de zomer tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen, wat dit jaar plaats gaat vinden in de vernieuwde Superdivisie! Met één vertrekker en twee nieuwe spelers zijn er niet al te veel wisselingen geweest binnen het team, dus konden we direct gaan bouwen met een 5 weken lange voorbereiding!

Voor ons eerste weekend reisden we af naar de SaZa topsporthal in Doetinchem om twee wedstrijden te spelen tegen Alterno H1 (Topdivisie) en Orion H2 (Superdivisie). De eerste wedstrijd werd nog wat onwennig gestart en na een wat rommelige wedstrijd stapten we met een 2-1 verlies van het veld af. Maar niet getreurd! We mochten direct hierna aantreden tegen de oranje mannen van Orion. Uiteindelijk werd er wél van Orion gewonnen met een mooie 3-0 (geloof ik, het is alweer een tijdje geleden), en mochten we ons opmaken voor een nieuwe trainingsweek.

Het tweede oefenweekend vond op een prachtige zondag plaats in het pittoreske Oostzaan. Hier troffen we de piraten van Compaen (Topdivisie) en Zaanstad (Superdivisie). Helaas was Zaanstad vergeten een spelverdeler mee te nemen, dus kregen we niet de full-Zaanse experience waar we op hadden gehoopt. Achja, een 2-1 winst tegen de Zaanse mannen. Daarna mochten we de ruwe zee op om een waar piratengevecht aan te gaan tegen de Oostzaanse zeerovers, maar het bleek dat hun sloep de kanonnen nog niet goed had bijgesteld. Voordat Compaen (in iedere set) de 20 had bereikt was hun schip namelijk al gezonken, en stapten wij dus van het veld met een 3-0 overwinning. Aye aye maatjes!

Weekend nummer 3 vond plaats in de blokkendoos in Linne, waar het team van Schurkie Senior ons op stond te wachten. Limax H2 speelt komend seizoen in de Topdivisie, waarvoor hulde! Ook kwam Sliedrecht Sport H2 een kijkje nemen. Het zou dus weer een mooie volleybaldag worden! De eerste pot werd gestart tegen de mannen uit Linne, en die wedstrijd werd (op de eerste set na) redelijk eenvoudig met 3-0 gewonnen. Potje twee werd gespeeld tegen de reserves van Sliedrecht Sport en werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen. Daarna mochten we door naar onze aanvoerder Rick, want die kreeg (bijna) de leeftijd om in een museum te hangen (lees: 30). Bedankt voor de kebab Rick!

Eindelijk mochten we dan in onze vertrouwde Körref spelen voor een oefendriekamp. AVV Keistad (Superdivisie) en Vocasa H1 (Superdivisie) waren de tegenstanders voor die dag! De eerste pot tegen Vocasa ging moeizaam maar gestaag en werd winnend met 2-1 afgesloten, terwijl de tweede pot tegen Keistad wat makkelijker ging. Deze werd dan ook met 3-0 gewonnen! Fijn dat Jip zijn vizier op scherp had die wedstrijd, want 9 uit 11 (en laterna 1 uit 1) is een prima score. Trotse papa’s zijn wij.

Dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste oefenweekend! In Deventer mochten we aantreden tegen Avior H1 (Topdivisie) en Dynamo H3 (Topdivisie). Blijkbaar is de hal van Avior doordeweeks een bloemenveiling ofzo, want het dakraam had naar onze mening niet echt een andere functie (behalve het verblinden van spelers). Achja, tegen de oude rotten van Dynamo werd een 3-0 overwinning gepakt en tegen Avior werd met 2-1 gewonnen. Lekker!

Na 5 weken oefenen hunkeren we natuurlijk wel naar het échte werk. Deze week slijpen we de messen en maken we ons op voor het allereerste échte potje in de Superdivisie. Om 19:45 (Brent) treden we aan tegen Vocasa in Nijmegen! Komt dat zien, komt dat zien..

‘Eén voor allen, allen voor één!’

 

xx Rikusjes

Meest recente berichten

Nieuws Categorien