Wisselvallig Dames 1 blijft zonder punten in Meijel

Deze zondag stond de wedstrijd tegen Sneek op het programma, de 9e wedstrijd in de reguliere competitie. Dit was een belangrijke wedstrijd om uitzicht te houden op de kampioenspoule. Na een goede wedstrijdbespreking kwamen enthousiast en vol goede moed het kleedlokaal uit. We begonnen vol vertrouwen aan de warming-up en hoopten op een mooie wedstrijd.

We begonnen niet goed aan dit cruciale duel, al snel stonden we flink achter in de eerste set. Beetje bij beetje kwamen we dichterbij en met 20-22 sloten we weer aan. Dan moet het balletje goed vallen, een foute service, een bal die ongelukkig valt en meteen weer een gaatje van 4 punten. We kwamen helaas niet onder de servicedruk van Sneek uit en kregen de bal niet goed en snel aan het net. Ondanks de vele punten die Suus in het midden wist binnen te slaan, waren we te wisselvallig, soms prachtig, mooi en hard, soms slordig en gehaast.

Ook in de tweede set hetzelfde beeld, we gingen een hele tijd goed mee, bij de big points komen we net tekort of maken we zelf onnodige fouten. Ook deze set weer de nodige servicefouten of te weinig servicedruk, de tegenpartij en met name de zeer goed spelende libero en de (linkshandige) aanvalsters wisten wel raad met onze aanvallen.

Toch wist Peelpush in de derde set de juiste sleutel te vinden, met een goede invalbeurt van Celine en goed set up werk van Eke wisten we de tegenstander eronder te krijgen. Nu kregen we het wel voor elkaar om de ballen van de grond te houden, wisten we wel de openingen in het Sneker blok te vinden en werd er door Manouk, Suus, Claire, Lotte en Celine flink op los geslagen en gingen de remmen los. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en ook in de vierde set zag het er heel positief uit. Toen we met 21-19 voor kwamen, mooie opslagbeurt van Eke, geloofden we in de vijfde set en kregen we hoop op dat ene punt wat we zo verdienden.

Die werd door de dames van Sneek echter koelbloedig en met veel overtuiging de grond ingeboord. We kregen de bal niet goed genoeg bij Eke en de aanvallen die we vervolgens lieten zien, hadden niet die overtuiging die we de hele set wel hadden getoond. Punt voor punt kroop Sneek dichterbij en via 22-22 werd het 22-23 en door een niet goed verwerkte opslag zelfs 24-22. Toen we ook uit hun service de bal niet goed verwerkten en Sneek met een prachtige aanval het 25e punt binnensloeg, zagen we aan de ene kant een groot feest bij onze tegenstander en grote teleurstelling bij ons eigen team, hard geknokt, alles gegeven, maar het was niet goed genoeg.

Toch zijn er ook de nodige positieve punten te melden. We speelden als een team en stonden als een team, winnen én verliezen doe je immers met zijn allen. De goede momenten waren er weer genoeg, alleen ze zijn er nog te weinig en onze constantheid moet omhoog. Bij geen enkele tegenstander zijn we in dit eerste deel weggespeeld of hebben we geen schijn van kans gehad, sterker nog, tegen de betere teams hebben we lang mee gedaan en pakten ook bijvoorbeeld van Sliedrecht een set.

Nu staat ‘Fast’ als eerste op het programma, we kunnen de ommekeer woensdag inzetten en helemaal ‘los’ gaan en onbevangen en met volle overtuiging spelen. Wij als speelsters geloven erin, met de steun van onze trouwe publiek gaan we ervoor! Tot woensdag om 20:00 in de Körref!

Meest recente berichten

Nieuws Categorien