Winst na vijfsetter voor Heren 1!

Het lijkt wel alsof er een abonnement is genomen op vijfsetters dit seizoen. De mannen van Heren 1 hebben er ondertussen namelijk al 7 gespeeld. Ook deze zaterdag was het weer zo ver. VV Utrecht verliet pas na 2 uur spelen de Körref, maar gelukkig was het Peelpush dat aan het langste eind trok!

De wedstrijd begon lekker! Peelpush wist de druk volledig bij de Utrechtse gasten te leggen met onder andere serveseries van Koen en Tijn. Er werd een prima voorsprong opgebouwd en Utrecht leek nog niet helemaal hersteld van de 1,5 uur durende autorit. Ach, profiteren we toch lekker van! Set 1 ging met 25-16 naar Peelpush, op naar set 2!

De tweede set ging al wat moeizamer. Peelpush kwam maar niet los van de goed blokkerende en verdedigende Utrechtenaren. Tel daar een aantal eigen fouten bij op en je komt uit op een spannende eindfase. Gelukkig besloot Tomasz om maar eens een ace het veld in te knallen waardoor de 25-23 op het bord kwam! Lekkaaaaah.

Set 3 en 4 hadden in principe hetzelfde spelbeeld. Peelpush speelde met vlagen goed, maar liet ook veel steken vallen. Utrecht profiteerde hier handig van maar van beide kanten was het niveau niet echt om over naar huis te schrijven. Van vechtvolleybal kon ondanks dat wel gesproken worden! Lange rally’s ontstonden door veel verdedigend werk aan beide kanten en het vuur richting de vijfde set laaide al hoog op. Helaas trok Utrecht 2 keer aan het langste eind. Beide sets eindigde namelijk in een nipte 23-25 in Utrechts voordeel. Op naar setje nummer vijf!

In set 5 was het Peelpush dat weer de boventoon voerde. Utrecht leek het niet meer op te kunnen brengen waardoor Peelpush een comfortabele voorsprong op kon bouwen. Na de kantwissel werd deze voorsprong nog lichtelijk uitgebouwd, waardoor er uiteindelijk een 15-9 eindstand op het scorebord stond!

(Weer) een 3-2 overwinning! Altijd fijn hoor. Op deze manier word er in ieder geval wel alles uit de contributie gehaald! Ondertussen was dit alweer de vierde overwinning op rij, maar overmoedig worden zal er niet in zitten. Komende week reizen we namelijk af naar de hekkensluiter; Spaarnestad. In Haarlem komen is al een wedstrijd op zich, maar we gaan er van uit dat de Haarlemmers graag van die laatste plek af willen komen. Al is het maar voor de eer. Hard trainen deze week is dus weer de taak, zodat we zaterdag vlijmscherp uit de startblokken kunnen schieten!