‘Winning streak’ van Heren 1 word verbroken in Haarlem

Afgelopen zaterdag gingen de mannen op pad naar het oh zo verre Haarlem. Spaarnestad kent een erg lastig seizoen, terwijl Peelpush juist de afgelopen tijd omhoog aan het kruipen is op de ranglijst. Gevaar voor onderschatting van de hekkensluiter lag op de loer, maar na een week hard trainen konden we er wel tegenaan.

Na de lange reis en de (knallend)harde inspeelmuziek begonnen de teams aan de wedstrijd. Peelpush kwam in set één nog voor met 1-4, maar deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon door het Haarlemse enthousiasme. Met veel servicedruk zorgden ze ervoor dat de passlinie van Peelpush dusdanig onder druk werd gezet dat de verdeling duidelijk te lezen was voor de blokkade. Complimenten aan de mannen van Spaarnestad voor die service! nondepielekes zeg. Al met al leek Peelpush weinig plezier te beleven aan deze set en verloor deze nipt met 25-23.

In de tweede set bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Toch wist Spaarnestad onder luid gejuich en getrommel van het (al dan niet) beschonken publiek een flinke voorsprong te pakken door goed verzorgd spel. Peelpush kwam niet onder de druk uit en verloor set 2 met een duidelijke 25-16, pijnlijk.

In de derde set mocht Bram de honneurs waarnemen op de spelverdeling in plaats van Rikus. De rust die hij bracht leek zijn werk te doen, want Peelpush bleef bij. Een 3-0 verlies bij de hekkensluiter zou namelijk wel heel erg pijnlijk zijn, maar daar moesten de Meijelnaren niets van weten. Bas had ondertussen ook het veld betreden en speelde als een van de weinige spelers een prima pot. Toen uiteindelijk de big points kwamen was Peelpush net iets doortastender en sleepten de Meijelnaren er een verlenging uit. 23-25 en 2-1!

Dezelfde opstelling als die geëindigd was in set 3 bleef staan. Bas op de dia en Bram op de spellie. Hetzelfde beeld als dat van set 3 volgde in set 4. Het volleybal was niet om over naar huis te schrijven, maar met de hakken over de sloot haalde Peelpush de 8e (!!) vijfsetter van het seizoen binnen. Die kan bijna in een lijstje joh.

In set 5 was het Haarlemse publiek ondertussen zo goed geolied (lees: veul bier) dat een fanatieke supporter van Heren 34 zijn biertje niet meer vast kon houden. Wij snappen het wel, al dat getrommel en dan ook nog een spannend slot van zo’n wedstrijd.. dat moet ook moeilijk zijn voor zo’n jongeman. Het scheelt dat hij wel maar 10 minuten deed over het opvegen van zijn bier, maar daarna konden we verder. In de vijfde set was het dan wel Spaarnestad die de servedruk nog steeds niet had laten vallen. Met een goed lopend midden en een degelijke verdediging speelden ze de set uit en eindigde het in een 15-11 stand. 3-2 voor de Haarlemmers dus.

Pijnlijk was het wel even, maar laten we eerlijk zijn. Spaarnestad had ons in de tang en verdiende de wedstrijd, misschien al iets eerder dan in de vijfde set. Zulke decepties heb je nu eenmaal wel eens en daar moeten we ook niet te lang bij stil staan. Deze week weer hard trainen en komende week naar de studenten van het altijd gezellige Protos! Eén ding is zeker; die weten wél dat je bier moet drinken in plaats van het op het veld te gooien..