Vlaai bij derde winst Peelpush Dames 2

De eerste thuiswedstrijd met lege tribunes en een gesloten Rabo Sportcafé, wat is dat vreemd ! Geen uitbundige supporters, geen oppeppende trommels en geen (met veel respect uitgesproken) volleybal-dino’s op de tribune die de wedstrijd analyseren. Geen lekker kopje koffie of pilsje in de kantine en geen ‘getok’ na een gewonnen wedstrijd. Maar gelukkig hebben we Twitch (en de iPad van Maaike) ! Twitch ??? Ja, een streaming dienst van Amazon, voornamelijk gebruikt door gamers, maar ook perfect geschikt voor onze ‘gamers’, de succesvolle meiden van Peelpush Dames 2. Via een link konden onze supporters, maar ook de supporters van Keistad Amersfoort Dames 1, de wedstrijd toch volgen. Waarschijnlijk met een kommetje chips op tafel schreeuwend / juichend naar het laptop- of televisiescherm. In de piektijd waren er meer dan 100 toeschouwers, die allemaal zagen dat de meegereisde supporter/chauffeur van Keistad blijkbaar even de groetjes wilde doen aan het thuisfront en met zijn gezicht voor de camera stond, hilarisch ! Uw verslaggever had het geluk om onder de dekmantel van ‘telbordjes-omdraaier’ live bij deze enerverende wedstrijd aanwezig zijn, om daarnaast de details van de wedstrijd te noteren (voor dit verslag) én de standen door te appen. Leermomentje voor de volgende keer, dan sluiten we het grote digitale telbord aan.

Het was de ‘Week van de scheidsrechter’, dus vóór de wedstrijd kreeg het arbitrale duo van Mirna een toepasselijk doosje Merci uitgereikt. Diep respect, je mag toch elke week weer het land doorkruisen. De 1e scheids had vanuit Heiloo, een dorp onder de rook van Alkmaar, maar liefst 2,5 uur moeten rijden om onze wedstrijd te leiden. Deze zeer goed voorbereide scheidsrechter had zelfs in zijn wedstrijdvoorbereiding ons verslag van de vorige wedstrijd gelezen, het moet niet gekker worden. Daarnaast een jongedame uit Best die als tweede scheids heel goed bij de les was.

Wie niet gelijk goed bij de les waren, waren onze meiden, althans volgens het bericht van VoV (Vizier op Volleybal) over de uitslagen in de 1e divisie. Angelique had de kaarten weer eens opnieuw geschud en bracht weer een andere opstelling in het veld. Ze hield dit keer Sanne en Ayla op de bank en Juul en Renske mochten het spits afbijten. De tegenstander, Keistad Dames 1, was een tegenstander van formaat met veel aanvallend vermogen. Een team dat vorige week het gevreesde Volley Meerkerk met duidelijke cijfers verslagen had. Een mix van talentvolle jeugd en ervaren spelers, die verbaal zeer aanwezig waren maar wel op een uiterst sportieve manier. Het ‘Keistad’, ‘Keistad’ scandeerde van begin tot eind door de zaal. Elles had blijkbaar het geluid op de TV uitstaan, gezien haar vraag op de app tegen wie onze meiden nou eigenlijk aan het spelen waren !?.

Terug naar de 1e set. Het begon goed met een mooie snelle middenaanval van Mirna. Tot 5-5 bleef het gelijk opgaan. Met name passfouten en de goede blokkering  van Keistad zorgden ervoor dat Angelique op 8-12 haar 1etime-out moest nemen. Met een mooie 3-meter aanval wist Juul nog een punt te pakken maar daarna liepen de gasten uit naar een 11-19 voorsprong. Een combinatie van een mindere passing en weinig scorend vermogen. Na een servicefout van Keistad verkleinde Mirna de achterstand met een goede serviceserie met halve aces. Met de ingewisselde Sanne kwam er meer rust in de passing en sloop Peelpush punt voor punt dichterbij. Op 21-22 nam de coach van Keistad toch maar voor de zekerheid een time-out en die was succesvol, de knappe save van Juul op 22-24 ten spijt. Maar we waren gelukkig wél weer bij de les.

Sanne bleef staan en maakte, na 2 killblocks op rij van Mirna, in het begin van de 2e set het verschil met een gewone aanval, een ace en een 3-meter aanval. Lynn pakte hierna het stokje over en wist zowel met een mooie aanval alsook een goed geplaatste tikbal de stand naar 9-6 te brengen. Op 14-8 was het verschil gemaakt, Loes en Mirna zorgden voor voldoende dreiging waardoor de uitstekend settende Sil de buitenaanvallers Sanne en Lynn kon vrijspelen om de score uit bouwen. Zelf wist ze op 18-12 een ace te slaan. Het eind van de set was voor Mirna die het 24e punt binnensloeg en vervolgens met de blokkering het 25e punt op het bord bracht. 1-1 in sets !

In de 3e set bracht Angelique Ayla voor Juul maar handhaafde de ervaren middens om de druk op de aanval te houden. De dames van Keistad deden echt niet onder voor de onzen, want op 6-8 moest Angelique een time-out nemen. Met twee geplaatste tikballen van Loes en Ayla was de stand weer in evenwicht. Na een paar mazzeltjes aan Peelpush-zijde kwam Ayla hard door en kwamen we op een 15-11 voorsprong. De 21-15 kwam op het conto van Loes met een snoeiharde middenaanval waardoor de libero van Keistad even sterretjes zag. Keistad bleef echter gaan voor elke bal en de set was zeker nog niet binnen. Het door de scheids aan Peelpush toegekende punt voor een gestolen bal op 23-19 zorgde voor de nekslag. Met 25-19 ging ook deze derde set naar Peelpush.

Zou het dan weer gaan lukken om een 3-1 overwinning binnen te halen ? Dat zou tegen zo’n goede tegenstander toch wel echt een verrassing zijn (of onderschatten we hiermee de kwaliteit van onze meiden ?). De speelsters van Keistad waren in ieder geval niet van plan hier aan mee te werken, ze bleven er vol voor gaan. Het werd wel een nerveuze set met veel serve-fouten aan beide kanten (5 voor Peelpush) en een paar discutabele beslissingen van de voor het overige goed fluitende en zeer consequente scheidsrechter. Met onze blauw/gele bril op was dit echter over en weer. De coach van Keistad zal het ermee eens zijn dat het hier echt niet aan gelegen heeft. Onze meiden bleven gewoon scoren, waarbij Sil alle aanvallers op hun wenken bediende. Passend stond het ook prima. Een omloop van Mirna op 9-7 bracht ons op 3 punten voorsprong. Een 3-meter van Ayla bracht de 13-7 op het bord en hiermee was de overwinning in zicht. Met 25-15 als eindstand was de overwinning een feit en applaudisseerden de teams terecht én oprecht voor elkaar. De totaalscore van 97-73 doet anders vermoeden, maar het was een supermooie wedstrijd om te zien. Hopelijk is dit op Twitch ook goed overgekomen. Leuk ook dat het op Facebook geplaatste bericht van onze meiden ook gelijk gedeeld werd op de Facebook-pagina van de dames van Keistad.

12 Punten uit 3 wedstrijden, dat is een heel mooi begin. We zijn officieel koploper maar virtueel kan Armixtos nog over ons heen. Volgende week spelen we de derby tegen VC Olympia uit Panningen dat vorige week in een vijfsetter de bovenliggende partij was van Stravoc maar afgelopen weekeinde tegen Meerkerk  het onderspit moest delven. Dames, bij de les blijven dus. Hopelijk kunnen we ook deze wedstrijd live volgen, hou hiervoor de Facebook-pagina van Dames 2 in de gaten.