Vijfsetters zijn geen verrassing meer voor Heren 1

Na de verliespartij in het verre Haarlem afgelopen week stapte Heren 1 dit keer de bus in op weg naar Utrecht. De studenten van USV Protos zijn altijd een leuke tegenstander, bovendien mochten de mannen van Heren 1 na de wedstrijd de bloemetjes buiten gaan zetten op stap. Een mooie zaterdag zou het dus hoe dan ook worden!

In set 1 werd duidelijk dat Protos en Peelpush redelijk gelijk op gingen, waarbij Peelpush vaak nog wat schoonheidsfoutjes maakte die er voor zorgden dat Protos een voorsprong nam in deze set. Het lage plafond van Olympos was niet per se de beste vriend van de Meijelnaren, maar dat nam niet weg dat een mooi slotstuk van set 1 onderweg was. Uiteindelijk was het Protos dat de eerste set binnen haalde met 25-23.

Peelpush moest wat verzorgder gaan spelen wilden ze kans maken op de enthousiaste studenten uit de Domstad. Gelukkig werd dit in de tweede set ook goed opgepakt. De foutenlast werd naar beneden geschroefd, maar Protos bleef in deze set goed bij. Uiteindelijk bracht Peelpush set 2 mee in het tassie op een stand van 22-25.

De derde set werd in principe op een zelfde manier gespeeld dan de tweede. Peelpush speelde prima en Protos speelde prima met ze mee. De Utrechters lieten af en toe mooie dingen zien, waarop Peelpush diezelfde mooie dingen terug deed. Toch werd ook set 3 in de Peelpushtas geladen met een zelfde stand als in set 2. 22-25 voor de Meijelnaren!

Ondertussen had Reinout de socials al volgespamd met dingen als; ‘dit keer gaan we niet voor een vijfsetter’. Of dat het gejinxt heeft, geen idee.. Wat er wel gebeurde is dat Peelpush aan het eind van set 4 een achterstand van zo’n 3 punten goed moest maken. Koen had hier een mooi aandeel in, want op zijn sprongserve werd het nog 24-23. Toch trok Protos aan het langste eind. Wij zijn er van overtuigd dat als Koen een maatje kleiner had gehad in zijn schoenen de set nog wel eens naar Peelpush zou kunnen gaan. Maar helaas, voetfoutje en 25-23.

Achja, we zijn het ondertussen wel gewend. Dit werd namelijk alweer de 9e vijfsetter van het seizoen. Gelukkig zijn we er vaker goed dan slecht uit gekomen! En zo ook tegen Protos. Na een zinderend slot met flinke aanmoediging van alle hooligans aan de zijkanten van zowel Peelpush als Protos ging de finale naar de Meijelnaren! Een 2-3 overwinning die weer mooi bijgeschreven kan worden aan het totaal!

Die winst werd in ieder geval nog lang gevierd, want het paasontbijt was een zware zondagochtend. Komende zaterdag tegen de mannen van Donki Sjot! Zal het wéér een vijfsetter worden? We willen natuurlijk wel voor de dubbele cijfers gaan dit seizoen.. Komt dat zien om 19:00 uur in onze vertrouwde Körref!