Prima comeback bezorgt heren 1 de winst!

Na een weekje hard trainen was het dan eindelijk weer zaterdag, wat betekende dat er een nieuwe tegenstander op het Peelpushmenu stond. Sovoco uit Soest, voor ons een onbekende tegenstander, kwam een balletje spelen in de Körref! Nadat er op vrijdag bekend was geworden dat het miljoenenpubliek helaas niet welkom was op de tribunes, werd er een livestream geregeld via Facebook die veelvuldig werd bekeken. Op deze manier konden de mensen thuis hun Peelpush-hart toch even rust geven en mentaal aanwezig zijn bij de wedstrijd van Heren 1. Wat een luxe tegenwoordig met al die technologie.

Na de warming-up startten de mannen in set 1 met Ruu(r)d op de libero positie, Tijn en Ramon aan de buitenkanten, Koen en Jorne op het midden, Rikus op de spelverdeling en Peter op de diagonaal. Thomasz had namelijk verplichtingen met zijn vrouw en toekomstige baby waardoor Peter deze taak op zich mocht nemen! De set startte direct spannend en lang ging het gelijk op. Peelpush nam een aantal punten voorsprong door goede scores aan de buitenkanten maar Sovoco deed nog wat terug, maar samen met wat dubbele wissels waaronder onze debuterende Bas hield Peelpush de overhand. Uiteindelijk mocht Peter het afmaken op rechts en deed dit met een harde klap. 25-21 en een 1-0 voorsprong; lekkah!

Met dezelfde opstelling als in set 1 startte de Meijelnaren set 2. Ook hier ging het langzaamaan weer gelijk op, tot Sovoco een gaatje wist te slaan. Halverwege de set kreeg Peelpush de ballen niet op de grond bij de Soestenaren (Soestse?? Soesters?? Soestense??) wat er uiteindelijk voor zorgde dat het gat niet meer te dichten was. Deze set ging dan ook met 17-25 naar Sovoco. 1-1.

In set 3 was het spelverloop ongeveer hetzelfde, met wederom dezelfde eindstand van 17-25. In de vierde moest er dus iets veranderen wilden we nog aanspraak maken op de winst in eigen huis. Bram wisselde met Rikus, Peter kwam aan de buitenkant te staan en Bas mocht de diagonaalpositie invullen. Vanaf dat moment begon de Peelpushmachine weer te draaien en verschenen er weer een hoop punten op het Meijelse scorebord (behalve het grote scorebord, die liet ons helaas in de steek halverwege deze set). Peelpush drukte door en speelde de set solide uit, waardoor Sovoco met wederom een 25-17 naar een vijfde set werd gedwongen.

Never change a winning team zal Johan hebben gedacht. En met resultaat! In de vijfde set bleven de mannen uit set 4 staan en net of er niets was gebeurd speelden ze door zoals ze dat in set 4 ook deden. Sovoco mocht het punt van de veldwissel nog maken maar aan de andere kant van het net was Peelpush heer en meester. Mede door twee killblocks van Jorne en Bram op de passer-loper van Sovoco werd ook set 5 binnen gehaald, wat betekende dat er weer belangrijke punten bijgeschreven kunnen worden in eigen huis!

Aankomende week reizen we af naar het oh zo mooie Tilburg, waar we een aantal oude bekenden gedag gaan zeggen. Onder andere onze eigen ex-captain speelt in het lichtblauw voor de koploper, wat dus betekent dat het een zware kluif gaat worden. Natuurlijk doen we onze Ed niet graag iets cadeau (behalve dan een dikke knuffel, loveyoustill Ed) en zullen we onze huid duur gaan verkopen in de Tilburgse monsterzaal. Om middernacht, ofja 20:30, word er begonnen aan de wedstrijd.

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien