Peelpush verlaat met opgeheven hoofd de Reflexhal

Na twee verliespartijen waarin het spelbeeld matig was, stond er voor afgelopen zaterdag maar één doel voor ogen. Tegen nummer 2 Reflex was het belangrijk dat we ons eigen ritme weer terug zouden vinden, zodat we een opmars konden maken naar de volgende wedstrijden. We wisten wat Reflex kan doen, dus konden we onbevangen beginnen aan de wedstrijd.

In de eerste set werd het gauw duidelijk dat Reflex de koploper niet uit het oog wilde verliezen. Ze startten met een sterke service waardoor Peelpush direct in de achtervolging moest. De passing aan Kampense zijde was zoals verwacht tiptop in orde en de spelverdeling trok het blok dusdanig uit elkaar dat de aanvallers makkelijk tot scoren kwamen. Aan het eind van de set weerden de Meijelnaren zich nog kranig, maar met een stand van 25-17 ging de eerste set naar Reflex.

Hoewel set 1 redelijk hopeloos leek als je kijkt naar de stand, was het spel gedurende de set steeds beter geworden. De mannen van Heren 1 trokken deze lijn in de tweede set door en haalden meer ballen van de grond. Hierdoor werden een aantal mooie rally’s gewonnen en lag het initiatief dit keer bij Peelpush. Toch was het de ervaring aan Kampense zijde die de doorslag gaf, want boven de 20 werd het weer erg spannend. Reflex bleef koel en gefocust en Peelpush moest het vooral hebben van het ‘alles of niets’ spelletje. Aan het eind was het dan toch Thijs, die de bal vol overtuiging net naast de zijlijn sloeg. Met 25-23 ging ook set 2 naar Reflex.

De overtuiging die Thijs in zijn slag had werd natuurlijk graag gezien. Het leek dan ook alsof de andere aanvallers dit mee namen in hun spel. Toch lukte het Reflex om een aantal punten uit te lopen door een prima service en een steady en ervaren spelletje. Hoewel het op de helft van de set nog uitzichtloos leek, knokten de Meijelnaren zich terug. De voorsprong van Reflex slonk en de hoop was nog daar! Toch was Reflex scherp op de momenten dat het nodig was, waardoor ook set 3 naar Reflex ging met 25-22.

Helaas, weer geen set kunnen pakken. Toch hebben we een goed gevoel over gehouden aan deze wedstrijd, want waar er in eerdere wedstrijden weinig strijdlust te zien was, kwam die in deze wedstrijd weer terug in het team. Nu is het natuurlijk belangrijk dat we die strijdlust vast blijven houden zodat we aankomende zondag tegen de Groningse studenten van Donitas een mooie pot af kunnen leveren, dit keer weer in eigen huis!

Hopelijk zien we jullie allemaal daar, om 16:00 in de Körref!