Peelpush machine komt (te) laat op gang

Vandaag staat de wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht D1 op het programma. Een oude bekende die in 2020 ook vanuit de 2e divisie gepromoveerd is. Met weliswaar drie wedstrijden minder gespeeld, staat Next Volley (nog) in het rechterrijtje. Deze week heeft Angelique weer niet de beschikking over een volledige selectie. Lieke heeft de botsing met de tribune in de wedstrijd tegen VV Utrecht vorige week moeten bekopen met een lelijke knieblessure. De dames zullen het dus zonder de 1,63 grote stofzuiger moeten doen. Renske kan nog steeds niet voluit als passer-loper spelen en mag de libero-honneurs waarnemen. Paula is met Dames 1 mee naar Sneek en Pim ligt thuis, ziek in bed te wedstrijd te volgen via haar FaceTimende moeder op de tribune. Als enige wisselspeler was Fenne van Dames 3 paraat.

In de eerste set loopt Peelpush al snel uit naar een comfortabele 7-3 voorsprong. Echter, mede door een sterke service serie van de #3 van Next Volley, weten de gasten de stand gelijk te trekken naar 8-8 en zelfs brutaal een voorsprong te nemen en uit te bouwen naar 8-13. Een combinatie van een zenuwachtig ogend Peelpush en een brutaal en gedreven spelend Next Volley zorgt ervoor dat deze eerste set met 17-25 verloren gaat.

In de tweede set gaat de stand lange tijd gelijk op maar kan Peelpush door slordig spel niet echt hun stempel op de wedstrijd drukken. Op 20-19 zorgen een paar moeilijke services van Next Volley voor een ommekeer en nemen zij de voorsprong die ze niet meer weggeven. Ook de tweede set gaat verloren met 22-24. Deze doet pijn !

Peelpush is niet van plan om in eigen huis zonder enige tegenslag naar de slachtbank te worden geleid. Gedreven om deze vernedering te voorkomen, nemen ze in de derde set een snelle voorsprong en dwingen ze de tegenstander een time out te nemen op de stand van 10-4. Next Volley weet nog wel een beetje terug te komen tot een verschil van 3 punten maar uiteindelijk is de zege voor Peelpush : 25-20. Nu maar hopen dat dit de wederopstanding van onze meiden is en niet de beruchte 3e set dip van Next Volley.

Na de set met een foutservice te zijn begonnen, weet Peelpush toch door het zetten van flinke service druk en knap verdedigend werk een 6-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Zou dit een voorbode zijn voor een kopie van de vorige set ? Next Volley weet nog wel dichterbij te kruipen tot 13-11 maar omdat Peelpush op de beslissende momenten het hoofd koel weet te houden, blijft de voorsprong behouden en wordt het tweede wedstrijdpunt veiliggesteld met een stand van 25-21.

De schade is dus enigszins beperkt na die schaamteloze 2-0 achterstand maar nu is het natuurlijk zaak de wedstrijd ook nog te winnen en zo drie punten bij te schrijven. Tot 7-7 gaat het gelijk op maar als dan een doortikbal van de Next Volley-setter doorzien wordt, is het Peelpush dat als eerste de 8 bereikt. Na de kantwissel blijft Peelpush de voorsprong van 2 puntjes behouden en weet deze uit te bouwen naar 13-11. Een foutserve van Next Volley zorgt ervoor dat het eerste matchpoint verschijnt. Peelpush laat die kans niet lopen en drukt door waarmee het de serie thuisoverwinningen voortzet. Weliswaar ging het vandaag niet van een leie dakje en was het zeker niet de mooiste en beste wedstrijd, de overwinning smaakt daardoor misschien juist wel extra lekker ! De machine kwam vandaag laat op gang maar de schade bleef beperkt waardoor de koppositie voor weer een week voor Peelpush D2 is. Zo, en nu eerst tokken….