Peelpush maakt het zichzelf weer moeilijk

Vanwege de recent afgekondigde nieuwe corona-maatregelen zou dit wel eens een bizarre wedstrijd kunnen worden. Voor het publiek met name. Het eerste fluitsignaal stond gepland voor 17.00 uur en vanaf 18.00 zou er vervolgens geen publiek meer op de tribune mogen zitten, op de ‘noodzakelijke rij-ouders’ na dan. Gelukkig was de zaalbeheerder goed gemutst en mocht iedereen op de tribune de wedstrijd blijven kijken tot het einde. Dat het weer eens zo’n lange zit zou worden, had vooraf waarschijnlijk niemand bedacht. VC Velden bezet een mooie plaats in de middenmoot en onze meiden waren als koploper favoriet voor de zege. Na de thriller tegen Next Volley Dordrecht van vorige week hoopte iedereen op een overtuigender team vandaag. Na het horen van de yell-en bleek dat vandaag een Spaans onderonsje zou gaan worden ipv een Limburgse streek derby : #Fiesta tegen #Vamos !

Na de wedstrijd te zijn begonnen met een foutservice, hadden onze meiden moeite om de service van VC Velden onder controle te krijgen. Binnen no-time stond het dan ook 5-0 en besloot Angelique de eerste rustpauze in te lassen. Ondanks dat Velden vervolgens een aantal foutservices produceerde, lukte het niet om aan te haken en liep het verschil zelfs op naar negen punten. Het tempo bij Velden lag veel hoger en het leek wel of Peelpush nog niet besefte dat de wedstrijd toch al echt begonnen was. Met een ace hengelde de Veldense dames de eerste set binnen met 25-14.

Het begin van de tweede set ging nog wel gelijk op maar vanaf een stand van 5-4 trapte Velden nog eens op het gas zette het spel uit de eerste set door. Met servicedruk, snel en gevarieerd spel wisten ze de Peelpush verdediging helemaal te ontregelen waardoor aan onze kant maar met moeite aangevallen kon worden. De vernedering uit de eerste set werd zelfs overtroefd door een 25-12 overwinning van Velden.

Ook de derde set lijkt een afstraffing te worden als het al snel 6-3 staat. Echter is Peelpush niet van plan om de moed zomaar op te geven en met de wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen (waarin een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning) begonnen ze terug te knokken. Via een kill-block en een ace komen onze meiden voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong : 9-11. Tot de 16 gaat het vervolgens gelijk op maar dan weet Peelpush een gaatje te slaan wat vervolgens niet meer afgegeven wordt : 19-25.

Nu is het zaak het vertrouwen vast te houden en ook in de vierde set te domineren. Drie aces van Velden en een foutservice van Peelpush achter elkaar in combinatie met een aantal slimme tikballen van Veldense zijde zorgen voor een 5-1 stand. Da’s niet goed voor het moraal ! Door heel hard werken in de lange rally’s en het opvoeren van de servicedruk weet Peelpush toch terug te komen en de voorsprong te nemen. Velden is echter nog niet vergeten hoe ze in de eerste twee sets hebben gespeeld en ruikt een 3-1 zege op de koploper. Ze kruipen steeds weer dichterbij en blijven tot 12-12 in de buurt. Maar dan besluiten de 3 jonkies van Peelpush dat het tijd is om hun visite kaartje af te geven. Aan de hand van Paula die voor rust in de verdediging zorgde, Wies die het blok en verdediging van Velden regelmatig tot wanhoop dreef en Pim die als het duveltje uit het doosje haar punten scoorde, weten onze meiden ook de vierde set veilig te stellen : 19-25.

In de vijfde set is het plezier en de gedrevenheid van de Meijelse gezichten af te lezen. Na twee mislukte doortikballen van de Veldense setter, laat Juul zien hoe het wel moet. Als vervolgens een aanval van Velden met een kill-block wordt gestopt, is het Peelpush dat met 6-8 leidt als er van kant wordt gewisseld. Ondanks dat Velden nog verwoede pogingen doet, loopt het nu gesmeerd bij Peelpush en wordt er prima verdedigd. Hierdoor loopt de voorsprong verder op en kan Angelique bij een stand van 10-15 gerust adem halen. Na een sjerp en prachtige taart is de overwinning vandaag het derde cadeau voor onze Sarah ! Net als vorige week hebben de meiden na een zeer moeizame start hun veerkracht getoond en zo toch een overwinning kunnen bijschrijven.

Door de overwinning van Havoc op VV Utrecht kruipen de Hapse dames weliswaar verder naar de top maar nog steeds staat Peelpush voor weer een week bovenaan ! Tokken it is !