Peelpush laat koploper zweten alsof het al zomer is

  • Nou, opnieuw een ‘eindelijk’ dit seizoen! Eindelijk mogen we weer trainen, eindelijk weer wedstrijden en EINDELIJK weer publiek! Natuurlijk gold het ‘niet trainen’ voor een aantal ploegen uit onze competitie door bekerverplichtingen (en privileges) niet, zo ook voor onze Sliedrechtse vrienden. De koplopers van de Topdivisie werden afgelopen donderdag namelijk pas in de kwartfinale van de Nationale Beker aan de kant geschoven door Limac, maar daarvoor konden ze dus nog wel lekker een balletje meppen in de zaal. Ach, zoals Zaanstad al veelvuldig verkondigd heeft is trainen voor talentlozen, dus gingen we met goede moed de wedstrijd in.

Hoewel de moed er dus goed in zat was dit aan het begin van set 1 niet zo te merken. Sliedrecht pakte direct een voorsprong van een punt of 4, wat er voor zorgde dat de Peelpushmannen een tandje bij moesten schakelen. Uiteindelijk ging dit nog best wel lekker! Het midden scoorde prima, de buitenkanten waren gevaarlijk en passend/verdedigend werd er goed werk verricht. Helaas kwam de inhaalactie te laat en pakte Sliedrecht de eerste set met 22-25. Op naar de tweede dan maar!

Die tweede begon overigens wel wat beter dan de eerste. Dit keer was het Peelpush wat met een verhoogde servedruk een voorsprong wist te pakken. De Sliedrechtse aanvallen werden regelmatig van de grond gedoken waarna ze vakkundig af werden gemaakt. Natuurlijk wilde Sliedrecht dit niet zomaar laten gebeuren, dus met een paar wissels probeerden ze het tij te keren. Maar tevergeefs! Peelpush pakte set 2 met een overtuigende 25-19!

De twee volgende sets verliepen spannend, want de voorsprong aan beide kanten werd nooit echt groter dan 2 punten. Hoewel de vermoeidheid soms te merken was aan Meijelse zijde werd er hard geknokt voor de punten. Set 3 ging helaas op een stand van 22-25 verloren. Toen in set 4 de comeback nog in zicht was serveerde Rikus op 21-24 nog een listige ace op de libero. Helaas was de blijdschap van korte duur, want de bal erna belandde in het net.

Gelukkig stond die slappe laatste bal niet symbool voor ons vertoon tijdens de wedstrijd. Hoewel Sliedrecht dacht dat ze binnen 3 kwartier alweer aan het bier konden (want ja, zelfs de kantine mag weer open) hebben ze toch even flink moeten zweten. Zo zie je maar dat trainen inderdaad voor talentlozen is, maar dat een beetje training talenten wel een stapje verder kan helpen..

Komende week mogen we naar onze mede-talenten van Zaanstad Heren 1! Zij hebben afgelopen zaterdag een 3-2 winst gepakt tegen VCV (weer zo’n team dat kon trainen). Een pittig klusje dus, maar we hebben nog wel wat appeltjes te schillen. Wilt u appeltaart? Kom dan komend weekend even kijken!

‘Eén voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien