Peelpush Dames 2 dendert door naar de koppositie in 2D !

Om in de woorden van Olav Mol te blijven: het is zaterdag 5 oktober, Peelpush DS 2 vs VCN DS 3 (Capelle) en de lichten zijn uit ! Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week in Dordrecht moest nu de draad weer opgepakt worden om in de top te blijven meedraaien.

Dat moest gebeuren tegen VCN, waarbij Angelique de nodige versterking had opgeroepen vanuit Dames 3 omdat Lynn nog niet volledig blessurevrij was. Pim en Juul konden indien nodig ingezet worden. Het was gezellig vol op de Peelpush tribunes en naast de vaste supportersschare aan ouders waren ook opa, oma, andersoortig familielid, buurvrouw e.d. opgetrommeld om onze meiden een steun in de rug te geven.

Peelpush kwam zeer goed weg bij de start en leidde met veel servicedruk al snel met 9-3. Toen kwam weer net als vorige week een mindere fase van onze meiden waarin VCN met een paar tikballen en 2 goede blokkeringen de stand op 12-12 gelijk trok. Vervolgens werd continu de side-out gespeeld totdat een omloop van Loes en een killblock op rechtsvoor de stand op 18-16 bracht. Op 19-19 was het weer gelijk met name door de stugge verdediging van VCN. Menige bal werd van de grond geveegd. In de big-points sloeg Peelpush op 22-20 een gaatje en liet VCN niet meer langszij komen. Met 25-23 werd de set letterlijk binnengesleept, resulterend in een 1-0 voorsprong.

Het niveau van deze spannende 1e set werd aanvankelijk ook gehandhaafd in de 2e set. Na een 0-2 achterstand zette Sanne met een goede serviceserie de stand op 5-2. Ondanks het feit dat onze aanvallers met scherp bleven schieten bleef VCN met sterk verdedigend spel aanhaken en kwam men op 10-10. Één serviceserie later van onze ‘service-reus’ Maud was de stand 21-10. Niet alleen de service was killing, maar ook de blocks en de aanvalsballen. VCN kon aanvallend weinig brengen en werd helemaal van de mat geveegd in deze fase. Met 25-13 kwam de 2-0 op het scorebord en nu niks meer laten liggen en gewoon doorpakken. Daar waar Angelique de basis liet staan, bracht de coach van VCN wat nieuwe speelsters in het veld. Met deze opstelling kwam er meer aanvalskracht bij VCN en dat betaalde zich uit. Tot halverwege de set (12-12) kon VCN goed bijblijven. Tijd om gas te geven voor onze meiden en dat gebeurde !

Korte tijd later kon Peelpush een veilige 6-punten marge noteren op 20-14, wat Angelique deed besluiten een dubbele wissel toe te passen. Maud en Ayla maakten plaats voor Pim en Sil. Even waren de geijkte patronen weg en kwam VCN terug naar 20-18, waarop Angelique genoodzaakt was de dubbele wissel terug te draaien. Met even door-akkeren en hard werken werd echter ook de 3e set met 25-21 binnengehaald.

Nu op naar de 5 punten en minimaal een gedeelde 1e plek (afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie). Sil kwam nu alsnog als spelverdeelster in de basis, evenals Lieke op de libero-positie. Met een 4-1 voorsprong leken onze meiden goed op weg om ook deze set te winnen, maar de meiden van VCN waren geenszins van plan hier aan mee te werken. Met 4-4 kwamen ze gelijk en namen zelfs een 9-11 voorsprong. Nadat Angelique vorige week een potje netservices had opengetrokken, moest Sanne een afgeslagen bal van achter de antenne onderhands zowat parallel aan het net zien over te spelen, waarbij je bijna Harry Potter moest zijn om dit klaar te spelen. Tot grote verbazing van eenieder maar met name de speelsters van VCN viel deze bal aan de andere kant precies in het hoekje bij de scheidsrechtersstoel. Hiermee was de tegenstand gebroken en liep Peelpush uit naar 17-12. De time-out van VCN leverde nog 2 punten op maar toen was het gedaan. Met 25-14 ging de set in de boeken.

Kijkend naar de cijfers lijkt het een appeltje-eitje wedstrijd maar dit was zeker niet het geval. Het was gewoon een prima wedstrijd van onze meiden waarbij het publiek waar voor zijn geld kreeg.

Diegenen die het team voor het laatst vorig seizoen gezien hadden waren aangenaam verrast. Mensen, daar staat een team ! Geen ego’s, geen vedetten, maar gewoon hard werken voor elkaar en voor Lynn die ondanks een korte invalbeurt in het achterveld haar rentree nog een weekje moet uitstellen. We duimen allemaal voor haar. Na afloop klonk uiteraard in de kantine het welbekende ‘toklied’, dat onze gasten ‘helaas’ gemist hebben. Laten we hopen dat dit volgende week in Budel weer zal weerklinken, Ledub Dames 2 is dan om 15.00 uur onze tegenstander. Het is lekker dicht in de buurt dus hou zaterdagmiddag vrij en kom onze dames weer aanmoedigen. Ze staan nu bovenaan in 2D, 1 puntje los van Volley Meerkerk en al 4 punten los van Spivo.

Meest recente berichten

Nieuws Categorien