Peelpush D2 wint Scheveningse vijfsetter

Nadat de Nevobo vorige week een vrij weekend ingelast had zodat Pim en Fenne hun 18e verjaardag rustig konden vieren en Bregje ook mocht roepen dat ze weer een jaartje wijzer is geworden (ik zal discreet geen leeftijd noemen, oma), zijn de Peelpoezen vandaag naar Scheveningen afgereisd om het tegen wederom een nieuwkomer in de 1e Divisie (naar eigen zeggen “na een razendsnelle opmars door de divisies in de afgelopen seizoenen”) op te nemen: Kalinko D1.

Een kantine voor een kop koffie is ver te zoeken in de Houtrust-hal, dus die heb ik maar aan het strand genuttigd voordat ik me op een akelig lege tribune nestel. Als voorbereiding op dit schrijven, scrol ik wat door het Instagram-account van de Kalinko dames en leer dat ze gisteravond samen voor de TV de Oranje Dames in hun wedstrijd tegen België gekeken hebben. Als ze daar hun inspiratie uit gehaald hebben, zit het wel snor voor vandaag (NED-BEL: 1-3).

Aangezien Suus en Mirna beide niet kunnen spelen, heeft Angelique haar creativiteit moeten inzetten en heeft Fenne als midden-blokker naast Loes uit de hoge hoed getoverd. Met Sanne als surrogaat aanvoerster beginnen we met een half uurtje vertraging aan de wedstrijd. Het eerste balcontact is voor Fenne die duidelijk nog aan haar positie moet wennen en spontaan een netfout maakt in de blokkade. Met een slim prikballetje in de volgende rally scoort ze en maakt ze dat foutje vervolgens weer goed ! Na wat aftasten neemt Peelpush het voortouw en houden de meiden een klein voorsprongetje van 2 punten vast tot aan 8-10 als Kalinko twee kill bloks achter elkaar neerzet. Dat lijkt het startschot voor de Scheveningse dames die tot dan toe vooral punten bijgeschreven hebben gekregen door foutjes van ons. Vanaf nu gaat de thuis spelende ploeg steeds meer scoren en blijken ze een heel effectieve blokkade in huis te hebben en voordat we het weten staat het 19-15. De time out van Angelique sorteert effect want het verschil wordt kleiner en kleiner. Aangekomen bij de big points brengt Peelpush een dubbele wissel waarmee ook Bregje haar debuut in het blauw-gele shirt maakt. Met onder andere twee aces van Loes, één van Renske en slim geplaatste prikbal van Isa bereiken we het eerste setpunt: 22-24. Sanne haalt vervolgens, na nog één puntje tegensputteren van Kalinko, de trekker over: 23-25 en de eerste set is voor Peelpush.

Al vroeg in de tweede set neemt Kalinko vier punten afstand. Ze weten vaak te scoren via de handjes van onze blokkade. Ondanks een time out van Angelique op 8-4 lopen de meiden in het rood-zwart steeds verder uit. Sanne scoort nog wel met een ace, de scheidsrechter geeft nog wat kadootjes weg (het is uiteindelijk ‘week van de scheids’ en wie jarig is, trakteert) maar onze meiden komen niet verder dan 15 punten deze set. We zijn nog wel getuige van een één-tweetje van Lieke en Pim: een slechte pass van Lieke wordt nog op het nippertje gered door Pim en in de volgende rally maakt Lieke een haast onmogelijke redding die door Pim afgemaakt wordt uit een haast onmogelijke hoek. Kalinko heeft de afslag naar de 25 punten echter wel genomen en met een beschamende 25-15 staat het weer gelijk.

Gebrand op een winst in de derde set, gaan onze meiden direct goed van start. Een gaatje van 3 punten houdt lang stand. Ondertussen blijkt de scheids zijn bril vergeten te zijn, weet Pim de brievenbus van Kalinko te vinden en kijkt Lieke een doortikbal van de Scheveningse setter vakkundig buiten de lijnen. Echter, een ace van Kalinko, een foutserve van Peelpush en een score via de pipe door Kalinko maken dat de voorsprong op 17-17 zomaar verdwenen is. Sil weet nog wel met een doortik bal en een ace te scoren maar de servicedruk van de tegenstander in deze fase van de wedstrijd verstoort de opbouw bij Peelpush dusdanig dat er geen punten meer bijgeschreven worden aan onze kant van het scorebord maar wel aan de andere kant: 25-19.

Om een nederlaag te voorkomen, moeten de meiden nu vol aan de bak. Die boodschap is blijkbaar duidelijk binnengekomen want ze gaan direct als een speer. Zeker aan het begin van deze set zijn de rally’s lang met aan beide kanten spectaculaire reddingen maar trekt Peelpush steeds weer aan het langste eind. Dat geeft zelfvertrouwen en ook de aanval via het midden kan steeds vaker ingezet worden. Fenne speelt een meter balletje (ze is uiteindelijk natuurlijk ook geen echte midden maar de tegenstander is hier niet op bedacht en dus scoort ze regelmatig) en Loes loopt en scoort naar hartenlust omloopballetjes. Renske heeft in de derde set langs de kant gestaan en lijkt weer helemaal opgeladen want ze ramt de ene na de andere deuk in de vloer daar achter de duinen. Via 0-4 en 5-12 zijn we zomaar ineens bij de bigpoints als er een riante voorsprong van 9-21 op het scorebord prijkt. Kalinko krabbelt nog wel wat terug maar als Loes een 1 op 1 duw-duel aan het net wint en Fenne het setpoint benut (15-25), staat het 2-2 en gaan we ons opmaken voor de beslissende tie-break.

Onze Peelpoezen laten er geen onduidelijkheid over bestaan wie vandaag wil winnen. Met een slimme prikbal op de pipe-aanval dwingt Sanne de tegenstander tot hun eerste time out op 2-6. Als we van kant wisselen is het 3-8 en lijkt tevens het verzet van Kalinko gebroken. Zelfs een iets te enthousiast, ver uitgeslagen bal van Isa (de stenen vlogen uit de muur maar Sil adviseerde ook wel erg hard “toe maar Ies, volle bak !”) kan een overwinning niet meer in de weg staan en met nog maar eens een deuk in de vloer velt Renske het laatste oordeel : 9-15.

Het ging vandaag niet vanzelf maar de eerste overwinning dit seizoen is een feit. Jammer dat er hier niet getokt kan worden bij gebrek aan een kantine en nog vervelender : de douches waren koud (heb ik uit betrouwbare bron). We dachten dat we daar vanaf waren nu we niet meer naar Amsterdam hoeven maar schijnbaar is de gemeente Den Haag ook met bezuinigingen op de stookkosten begonnen… Lang onrustig is het dus niet gebleven daar in Scheveningen maar dat halen de meiden vast nog wel een keer in.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen nog maar eens een nieuwkomer: Bejo/Dinto D1 met hopelijk een iets vollere tribune dan vandaag en een lekker warme douche.

Meest recente berichten

Nieuws Categorien