Peelpush D2 houdt de punten in Meijel

“De tegenstander van vandaag staat slechts één plaats hoger op de ranglijst met een gaatje van 3 punten. Geen onmogelijke opgaaf dus vandaag om de 9e plek over te nemen en daarmee uit de gevarenzone aan de onderkant van het lijstje te raken.” Met diezelfde zin begon ik het wedstrijdverslag van vorige week over de wedstrijd tegen VV Utrecht D2. Na een 2-0 voorsprong is die opgaaf helaas niet gelukt. Vandaag nieuwe kansen want ook HAVOC D1 staat dus slechts 3 punten verwijderd op de veilige, 9e plek. Na een week van bezinning en een pep-talk van Johan over kleuren en schilderijen en zo gaan onze meiden met frisse moed en vol overtuiging het veld in om HAVOC D1 zo snel mogelijk weer zonder punten terug naar Haps terug te sturen.

Het begin is in ieder geval goed want al snel hebben de Peelpoezen een gat van 5 punten geslagen (7-2). HAVOC weet nog wel wat terug te kruipen maar als een lange rally, waarin Sanne en Lieke samen de vloer goed schoon houden, uiteindelijk door een poeier van Fenne gewonnen wordt, is het prille verzet van de dames uit Haps gebroken. Een dikke net-fout (de tegenstander wilde zooo graag die bal afblokken…) en een ace van Renske nopen de coach van HAVOC tot zijn tweede time-out maar ook die mag niet baten want Peelpush wil het snel afmaken deze set. Dat doet Bregje dan ook met een nette ace: 25-16.

In de tweede set gaat het wat langer gelijk op maar als Sil via een ace 7-6 op de borden zet, is het begin van de eindsprint ingezet. Via een aantal slim geplaatste aanvallen, 3 aces van Renske en een lekker kill-blok van Loes, zien onze meiden HAVOC alleen nog maar via de achteruitkijkspiegel: 16-7. Pim doet ook nog een duit in het zakje met een ace en dan is er op 20-11 zowaar tijd voor een discussie aan het net: we horen Mirna en Sil overleggen wie de slechte pass van HAVOC af gaat maken. Mirna twijfelt niet en knalt de bal binnen 4 meter tegen het parket. Het is ook Mirna die de set beslist met twee aces en daarmee HAVOC beteuterd op een 2-0 achterstand trakteert : 25-13.

In de derde set maakt Isa haar opwachting als libero in een wit shirtje en laat al snel zien te beschikken over een knappe service pass en ook dat ze de vloer aardig schoon kan houden. Pim experimenteert wat met prikballetjes en na een blok en ace van Mirna zien we weer een riante voorsprong op het tel-bord: 8-4. In deze set lijkt het of Renske de bezem die ze vorige week in de Utrechtse Heksenketel geleend had, niet teruggebracht heeft want een aantal keer “vliegt ze er weer in” om vervolgens de meiden van HAVOC schrik aan te jagen met onhoudbaar hard geslagen ballen. Maar ondanks dat Sanne haar puntje met de blokkade meepikt, weet HAVOC te aan te sluiten en zelfs even een puntje voor te staan op 11-12. Een paar rally’s blijven de gasten aanhaken. Zo wordt een doortikballetje van Bregje doorzien (ze zijn jou en je streken nog niet vergeten in Haps!) maar als Loes de bigpoints inluidt met een kill-blok op een pipe aanval, weten we genoeg en mag de winst ook in deze set niet meer ontgaan: 25-20.

Ook de laatste set zien we Peelpush uitlopen (7-3), HAVOC weer bijkomen (8-8) en vervolgens onze meiden weer afstand nemen (13-9). Vanaf deze stand is HAVOC gebroken. Ze krijgen de ene na de andere ace (van Bregje en Loes deze keer) om de oren en krijgen de bal niet meer aan Meijels grondgebied. Yannah heeft deze set het (bezem)stokje van Renske overgenomen en pakt ook haar puntjes mee. Met het tokken in zicht maken onze meiden het zakelijk af vanmiddag: 25-12 en daarmee is de missie voor vandaag geslaagd en worden 5 belangrijke punten binnen gehengeld.

Met deze overwinning en de 9e plek op zak gaan we de winterstop in. Een paar weken geen wedstrijd, maar gezellig met familie en/of vrienden aan de Kerst-dis en knallend een nieuw sportjaar inluiden.