Ook draken van wedstrijden moet je winnen…….

We schrijven zaterdag 16 oktober, strijdtoneel Sporthal Piushof te Panningen, thuisbasis van VC Olympia. We maken ons op voor de 1e van de 6 derby’s voor onze favorieten Peelpush DS 2 in de zuidelijke regio van 1e Divisie B (VC Olympia, VC Velden, Stravoc en Peelpush). Wie zou er gelijk krijgen ? Gerard Heerink van Vizier op Volleybal die onze meiden wéér met 3-1 liet winnen of het computeralgoritme van Volleybal.nl dat een 3-2 overwinning voorspelde. Wéér een wedstrijd zonder publiek en gelukkig wéér een Twitch-link waarmee de wedstrijd te volgen was. Enige uitzondering was razende pitreporter Patrick Zuidervaart, die als chauffeur van enkele  minderjarige speelsters, de wedstrijd live mocht volgen. En wat voor een wedstrijd, een regelrechte thriller met veel fouten over en weer, wat Patrick na de wedstrijd duidelijk verwoordde op de app: “Punten bijschrijven en hééél snel vergeten deze wedstrijd”.

Ik hoop dat de TV in huize Seweuster deze slijtageslag overleefd heeft, want Mirna moest in afwachting van de uitslag van een Corona-test de wedstrijd vanaf de verkeerde bank volgen en ik denk zij zich wel heeft zitten opvreten. Maaike moest derhalve nu de hele wedstrijd aan de bak en werd in set 3 een echte pinchhitter, hierover later meer. Ook Lindy moest zich laten testen maar die had de uitslag gelukkig op tijd waardoor zij wel kon aantreden en ook dat bleek heel belangrijk te zijn op cruciale momenten.

Olympia startte overtuigend met een 0-3 voorsprong, maar na een opstellingsfout (de scheids was wakker) en één van de vele foutservices kwam Peelpush weer terug. De messcherpe serve van Ayla met een direct punt als gevolg werd gevolgd door een nog scherpere serve die onderin het net belandde, net geen rondje voor het hele team dus. Op 6-8 uit ons zicht zorgde een netservice van Olympia voor de 6-9 en een slechte pass later werd het 6-10, waarop Angelique haar eerste time-out moest nemen. Na enkele uitgeslagen ballen van onze zijde volgde de 2e time-out op 11-17. Renske maakte vervolgens het 12e punt, maar de hierop volgende punten gingen weer naar Olympia dat een comfortabele 13-20 voorsprong kreeg. Dat hierop nog 4 eigen foutservices volgden kon hun niet deren, de set ging afgetekend met 18-25 naar hun.

Maar goed, dat hebben we eerder meegemaakt dit seizoen en dan kwam het toch nog goed. Lynn kwam Renske aflossen en Juul kwam voor Ayla in het veld. Nu startte Peelpush sterk of anders gezegd was Olympia nog niet wakker, want op 4-0 vond de coach van Olympia dat ze even wakker geschud moesten worden. De 6-1 voorsprong werd snel teniet gedaan en de time-out van Angelique op 6-5 sorteerde geen direct effect, wel bleven we tot 10-10 aanhaken (halve ace van Loes). Lindy werd vervolgens in het achterveld ingewisseld voor Loes en loste hiermee Lieke af in het achterveld. Laatstgenoemde in de rallye zowat alle ballen van de grond halend maar passend liep het even iets minder dan normaal. Op 11-14 moest Angelique weer aan de noodrem trekken met een time-out waarbij de meiden eens even flink toegesproken werden. Olympia was gewoon veel feller. Een ace van Maaike bracht ons op 15-15 op gelijke hoogte, waarna we door (alweer) een opstellingsfout van Olympia, een mooi punt van Lynn en een killblock van Loes op 19-15 kwamen. Nu de set soeverein uitspelen dus, maar Olympia had andere plannen. Punt voor punt kwamen ze met vechtvolleybal dichterbij en zelfs even op 19-20. Gelukkig was er in deze cruciale fase weer een servicefout van Olympia en op 23-22 weer, 2 setpunten dus. Het eerste ging verloren door een vermeende netfout, maar het tweede pakten we. Eén-één en back in the game !

Never change a winning team dacht Angelique (trouwens terzijde gestaan door Johan die toch niks ander te doen had omdat zijn Dames 1 en zijn Heren 1 niet hoefden te spelen).We begonnen met een gelukje door een aanvallende netroller van Sanne die mooi in viel. Op 5-4 gooide Sil een bal prachtig achterover naar Juul die de 6-4 kon binnen slaan. We mistten de dreiging die Mirna altijd met de snelle ballen op het midden heeft waardoor het blok op de buitens altijd redelijk stond, deze keer dus even niet. Op 10-10 serveerde Olympia uit, waarna we uitliepen naar 15-11. De time-out van Olympia sorteerde deze keer een voor hun negatief effect, de speelsters knalden de ene na de andere bal buiten de lijnen, waardoor we mede door een sterk spelende Loes uitliepen naar een veilige 22-14 voorsprong, ‘wij’ nog maar 3 punten te gaan, ‘zij’ nog 11. Wat volgde was dramatisch, het leek wel een Hitchcock-thriller. De meiden van Olympia gaven de moed niet op en pakten punt voor punt voor punt en zo nog een paar keer, we scoorden gewoon helemaal niets meer. Het 23e punt voor Peelpush kwam met een gelukje door een bal tegen de antenne, waarbij de scheids er met de neus bovenop zat en oordeelde dat deze éérst de antenne raakte en pas daarna het blok. Na een knal van Loes kregen we het 1e setpunt maar dat wist Olympia weg te werken. Sanne bracht ons vervolgens nog 2x op voorsprong maar ook die werkte Olympia weg. En toen ? Had ik niet eerder iets geschreven over een pinchhitter in de 3e set ? Net toen niemand het verwachtte ging de bal naar het midden en maakte Maaike een prachtig punt. Cool als ze is serveerde ze vervolgens met vol risico zodat de serve als een raket insloeg, de meiden van Olympia verbijsterd achterlatend. Zo hebben we toch de set uit het vuur gesleept en zo zie je maar weer, het kan gek lopen.

De 4e set kwam Ayla weer terug in het veld en dat was ook het laatste wat uw verslaggever zag op Twitch, deze moest op de fiets stappen voor een winter-BBQ met bergklim/wandel-vrienden, volledig vertrouwend op Patrick die netjes de standen door-appte en dochter Nadieh die netjes noteerde wat er allemaal in het veld gebeurde. Gelukkig geen ‘blauw-op-straat’ die een bekeuring kon geven voor het gebruikmaken van een mobiele telefoon voor het volgen van de setstand……
In een waar servicefouten-spektakel bleef de stand lang gelijk opgaan. Een mooie bal van Maaike bracht de 13-10 op de borden en een knal van Ayla de 15-10. Op 17-12 koesterden we nog altijd die 5 punten marge. Maar weer kwam Olympia, ondanks een time-out van Angelique, langszij op 18-18 en zelfs even op voorsprong (18-19), 2 rake klappen van Sanne en Ayla brachten ons weer aan de goede kant van de score, 21-19. De hierop volgende time-out van Olympia had effect, 21-21. Wie zou er gelijk krijgen ? Gerard, de computer of geen van beiden ?

Gelukkig de eerste, want alle volgende punten gingen naar de meiden van Peelpush. De app ontplofte met veel gelukwensen en een enkele ‘oefff…’. Weer 3-1, maar wel met héél véél moeite. Spannend was het wel, zelfs zonder beeld haha.

Ook Stravoc pakte 4 punten in de uitwedstrijd bij WIK en Meerkerk walste met 4-0 afgetekend over VC Velden heen. Onze nieuwe vriendinnen van Keistad wisten verder in een spannende 5-setter Armixtos te verslaan.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor onze trotse lijstaanvoerder en wel in de volgende derby tegen VC Velden. Hopelijk gooien Rutte en de Jonge geen roet in het eten en mogen we om 19.00 uur, zij het zonder publiek, weer gezond en wel aantreden in de Meijelse arena.

Door Frank Severens

 

Meest recente berichten

Nieuws Categorien