Ook draken van wedstrijden moet je winnen (deel II)…

Voor de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen mochten we dit weekend de dames van VC Wik in de Körref ontvangen. Ook tegen dit team hebben onze meiden in de seizoens-voorbereiding al eens tegenover elkaar gestaan. Dat de gasten een heus Monsterblok van bijna 2 meter (althans, zo leek het vanaf de tribune) als middenspeelster mee zouden nemen, was dus geen verrassing. Op de training vrijdag blesseerde Mirna zich 2 minuten voor het einde nog aan haar enkel maar gelukkig leek dat mee te vallen en kon ze voluit aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd begint met een foutservice van VC Wik, een leuk cadeautje om mee te starten. Al snel blijkt dat scoren makkelijk gaat en wordt een gaatje geslagen naar 12-6. Pim heeft voor vandaag blijkbaar een deal met de netrand gesloten want die helpt haar een aantal keer achter elkaar een puntje bij te schrijven. De gasten op nemen op deze stand hun eerste koffiepauze. Hierna weet Juul voor het eerst deze set Mirna op het midden te vinden die daar direct gretig gebruik van maakt en voor weer een paar extra deuken in de vloer zorgt. Maar dan komt VC Wik op stoom en weet de gaten in onze verdediging te vinden terwijl de bal aan die kant van het veld maar niet tegen de grond wil lijken te gaan. Als de stand bijna gelijkgetrokken is, vindt Angelique het genoeg en vraagt ook haar eerste time out aan : 15-13. Het gaatje blijft en mede door onder andere 2 aces en een kill-blok weten we deze set te verzilveren met 25-20.

De tweede set lijkt snel afgelopen als op 5-6 het Digitale Wedstrijd Formulier “einde set” aangeeft. Gelukkig vinden de telsters nog een vertrouwd papieren wedstrijd formulier en kan de wedstrijd na 5 minuten pauze weer hervat worden. Wies heeft die minuten dankbaar gebruikt om zich op de komende service te concentreren want ze produceert direct een ace. De rest van de set blijft de stand gelijk opgaan maar worden aan weerskanten vooral meer fouten gemaakt dan dat er gescoord wordt. Uiteindelijk trekt VC Wik in deze set aan het langste eind : 20-25.

Dat Peelpush in de derde set een tandje bij zal moeten zetten en wat gretiger moet zijn, moge duidelijk zijn want de gasten zijn niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en blijven taai aanhaken. In de time out en ook tijdens de wedstrijd langs de kant predikt Angelique de dames vooral enthousiasme en herinnert ze de meiden dat het toch echt een leuk spelletje is. Dat werkt want na een achterstand weet Peelpush de stand om te buigen naar 16-13 als Sil met een doortikbal scoort…ware het niet dat de scheidsrechter anders gezien heeft en gewoon door laat spelen. De meiden van VC Wik blijven alert maar als nog steeds van ongeloof aan de grond genageld, valt de bal aan onze kant zomaar op de grond. VC Wik profiteert van dit dipje en bereikt als eerste de big points. Peelpush geeft zich niet zomaar gewonnen en lijkt bereid om de eerste plaats op de ranglijst te willen verdedigen. Op 21-20 scoort Wies met een pipe-aanval waarvan de tegenstander bij hoog en laag schreeuwt dat het een voetfout was (maar we spelen met de rode lijnen, niet de gele !). Vrij eenvoudig wordt de set vervolgens uitgespeeld en staat er 25-20 op het telbord.

In de vierde set gaat het wederom tot 14-14 gelijk op en wederom is het meer een foutenfestijn dan dat er mooie punten gescoord worden. Maar dan lijkt het toch nog een leuke set te gaan worden. Als Mirna Pim aanspoort met “VOLLE BAK, Pim !”, slaat ze vervolgens een #loeiharde bal tegen de vloer vlak voor de neus van de libero uit Groot Ammers. Nu verdwijnt zelfs de lach op het gezicht van Roland, de coach van VC Wik, die vrijwel de hele wedstrijd stand gehouden had. Met 2 aces op rij van Paula en één van Pim er achteraan komt de stand op 22-16. Een hele royale voorsprong met dagwinst in zicht. VC Wik heeft nog wel een opleving en weet zelfs tot 24-23 terug te knokken als de scheidsrechter een bal tegen de antenne, voor zijn neus, niet ziet en het punt aan de gasten toekent. Maar onze meiden zijn niet van plan om het vandaag nog af te geven en besluiten de set met 25-23 te winnen.

Al met al een gezapige wedstrijd zo werd op de tribune geconcludeerd maar zoals mijn voorganger vorig seizoen al schreef: “ook draken van wedstrijden moet je winnen…”. Dus genieten van de 4 punten, het handhaven van de (gedeeld) eerste plek en weer tokken ! #VAMOS