Meijelse meiden net een maatje te groot voor Trivos

We zijn nu in een fase van de competitie terecht gekomen dat er geen punten gemorst mogen worden. Dit om een zo goed mogelijk uitgangspunt te hebben voor de wedstrijden die er voor het kampioenschap toe doen. Afgelopen zaterdag was Trivos Dames 1 uit Wijchen op bezoek, een ploeg waartegen we het in de uitwedstrijd niet gemakkelijk hadden. Het leek wel bijna een derby want het ‘uitvak’ op de tribunes zat behoorlijk vol, wat voor een leuke sfeer in de zaal zorgde. Nou is Wijchen ook niet heel ver weg…..

We begonnen in de wetenschap dat één van de concurrenten, Volley Meerkerk, al een puntje had laten liggen. De andere concurrent, Next Volley Dordrecht speelde tegelijkertijd met ons. Nadat Sil vorige week de hele wedstrijd geset-upt had was nu weer de beurt aan Maud. Dit bleek een goed formule te zijn, 1 spelverdeler per wedstrijd en enkel wisselen mocht het niet lopen. Dat maakt het voor de aanvallers veel consistenter. Maud moest wel gelijk vol aan de bak om het team alert te houden. Op 5-5 sloeg Trivos een gat met 3 punten. Op 7-11 was het gat zelfs 4 punten. Vanaf 13-13 ging het beter lopen en sloeg Peelpush op hun beurt met 18-14 een gat van 4 punten. Deze veilige marge kwam niet meer in gevaar en werd zelfs uitgebouwd waardoor de set uiteindelijk met 25-19 naar de Meijelse meiden ging.

In de 2e set waren we direct beter bij de les. Tot 8-4 liep alles op rolletjes maar toch sloop Trivos dichterbij. Op 10-9 en 17-16 was het verschil maar 1 punt en tegen zo’n goede ploeg moet je niet in de eindfase van een set op 3 punten achterstand komen. Dat lieten onze dames dan ook niet gebeuren. Met name Juul bleef scoren waardoor de voorsprong weer op liep naar vier punten (21-17). Een set dan vakkundig uitspelen is ons wel toevertrouwd. Met 25-20 viel de 2e set ook ten prooi aan de onzen.

De 3e set ging het heel even gelijk op, resulterend in een 8-7 voorsprong. Toen denderde de Peelpush-trein echter vol door en via de setstanden 14-8, 17-9 en 22-12 werd het uiteindelijk heel gemakkelijk 25-15. Nu bij de les blijven en ook niet dat laatste puntje morsen maar gewoon de deur dicht gooien met een 4-0 overwinning. Zo gezegd, zo gedaan . Dit werd bijna een kopie van de 3e set: in het begin een gelijkwaardige tegenstander (11-10) en vervolgens een demarrage tot maar liefst 22-14. Verschil met de 3e set was dat we Trivos nu nog even hoop gaven door op 24-16 nog 4 punten toe te staan alvorens de wedstrijd met 25-20 in het slot te gooien. Al met een goede prestatie van onze meiden, maar ook de complimenten aan Trivos. Die gaven héél goed partij en het Wijchens nieuws (dat alweer de primeur had) geeft dat heel correct weer. Meiden, succes in de rest van de competitie en pak nog een paar puntjes van de concurrentie. Apropos concurrentie: Next Volley Dordrecht blijft in het spoor met een 4-0 overwinning. De stand is nu: Peelpush 15-59, Dordrecht 15-58 en Meerkerk 13-51.

Volgende week zaterdag is er nog een vol programma waarbij Volley Meerkerk wat recht te zetten heeft tegen Utrecht, de ploeg waar ze eerder in het seizoen van verloren. Next Volley Dordrecht mag naar het ODI van Roel, die eerder thuis een punt wist te pakken van Meerkerk. Zelf moeten we al om 14.00 uur aantreden in de Tilburgse volleybaltempel voor de wedstrijd tegen staartploeg Volley Tilburg. Niet onderschatten en gewoon de lijn doortrekken! Vervolgens afwachten wat Meerkerk doet in de inhaalwedstrijden……

Bloedje-spannend allemaal ! Blijf onze meiden dus volgen op social media (Instagram, Facebook, Peelpush website, Vizier op Volleybal) maar zeker ook in de zaal én bij uitwedstrijden.