Heren 1 verliest van een sterk spelend Tilburg

Na de 3-0 overwinning op HLB van Daal/DS vorige week mochten de mannen van Peelpush dit keer aantreden tegen Volley Tilburg. In de voorbereiding waren deze twee ploegen aan elkaar gewaagd, dus zou het geen makkelijk klusje worden om te klaren! Gelukkig was de trainingsweek goed, dus waren we klaar om te vlammen.

Of in ieder geval, dat was de bedoeling. Vanaf moment één zette Tilburg een enorme druk op de Meijelse mannen door een goede service en een nette side-out te spelen. Dit zorgde voor een grote achterstand die Peelpush uiteindelijk niet meer om kon buigen. Het spel was niet scherp genoeg, en de ballen konden te makkelijk verdedigd worden door de Tilburgse mannen. Het verlies in set 1 kwam dan ook gauw en dit gaf direct motivatie voor set 2.

Het spel in set 2 was aanzienlijk beter vanuit Meijels perspectief. Koen Scholten was ondertussen binnen de lijnen gekomen voor Peter Beijers, en Koen liet aan het net dan ook zien dat hij deze kans met beide handen aan greep. Peelpush legde een grotere servicedruk op de passlinie van Tilburg, en zorgde ervoor dat Tilburg was gedwongener moest spelen. Hierdoor werd de stand gelijk getrokken en konden beide teams zich op gaan maken voor set 3.

Toch kwam Tilburg in set 3 het beste uit de startblokken en werden de Meijelnaren overrompeld. Met dezelfde servedruk als in set 1 liep Tilburg uit en was Peelpush het kind van de rekening. 2-1 achter en op naar set 4 dus..

Set 4 gaf ongeveer hetzelfde spelbeeld als set 2, en beide teams gingen gelijk op! Uiteindelijk kwam Tilburg aan serve op een stand van 18-18, en kwam Peelpush hier helaas niet onder uit. Tilburg maakte de set vakkundig af en gingen er dus met de 3-1 winst vandoor.

Jammer was het wel, maar de complimenten gaan zeker naar de Tilburgers. Gelukkig hebben we het saampjes nog wel gezellig gehad en kregen we een nachtelijke rondleiding door het uitgaansleven in Tilburg. Die wedstrijd hebben we dan wel weer gewonnen!

Aankomende week zijn wij vrij, maar de week daarna spelen wij weer om 15:30 in onze eigen Körref! Dit keer komt Inter Rijswijk naar Meijel toe. Een belangrijke wedstrijd waar we weer op ons scherpst moeten zijn om een positief resultaat te halen. Wij gaan ons best doen, en we hopen jullie allemaal te zien op zondag 1 december!

 

‘één voor allen, allen voor één!’

Meest recente berichten

Nieuws Categorien